Schiffer: Bajnai és Gyurcsány szálljon ki a ringből!

Written by  2013.12.04.
Schiffer András, az LMP társelnöke szerint Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc azzal tenné a legjobbat a demokratikus ellenzéknek a jövő évi választások előtt, ha végre kiszállnának a ringből.
Schiffer András, az LMP társelnöke szerint Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc azzal tenné a legjobbat a demokratikus ellenzéknek a jövő évi választások előtt, ha végre kiszállnának a ringből. A politikus többek között erről beszélt a Kondor Béla Közösségi Házban tartott november 29-i fórumán.

– Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc egyszer már Orbán Viktor kezére játszotta az országot, és a legjobb úton haladnak afelé, hogy még egyszer ezt tegyék – fogalmazott élesen Schiffer András.
Az ellenzéki politikus a kormányoldalt sem kímélte, bár azzal egyetértett, hogy az energiaszolgáltatók extraprofitját itthon kell tartani.
– A gazdasági fejlődés egyik legnagyobb hátráltatója a rossz energiafelhasználás. Amíg ennyi energiát pazarolunk el, addig ne is álmodjunk a felzárkózásról. A másik gond az, hogy lehet ugyan csökkenteni az energiaköltségeket, ami a kormány részéről egy rezsiblöff, de hosszú távon növekedni fognak az árak. A semmibe kiáramló hőenergiáért ugyanis a végén valakinek fizetnie kell – vélekedett. – A szolgáltatók extraprofitját vissza kellene forgatni például a panelprogramba, amivel egyébként valós munkahelyeket is lehetne teremteni. A kormánynak hosszú távon kellene gondolkodnia, hogy a következő generációk számára is fenntartható legyen a megfelelő lakhatás lehetősége.
A 2014-es választásokról szólva Schiffer András kijelentette: a szavazás tétje az, hogy egyáltalán fenn lehet-e tartani a reményt, hogy egyszer valóban a hétköznapi emberek irányíthatják majd az országot.
– Remélem, kapunk felhatalmazást a választóktól jövőre is. Hogy mekkorát, és az mire lesz elég, majd kiderül. Szeretnénk több munkahelyet teremteni és csökkenteni a korrupciót. Meg akarjuk mutatni, hogy van más választás is, mint egy olyan ország, amelyben az olcsó, szakképzetlen munkaerőt kiszolgáltatják a multinacionális cégeknek.
 

Hír naptár

« March 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Csatlakozz közösségünkhöz