Megoperálták Fodor Zoltánt

Written by  2011.09.05.
Súlyos sérülést, térdkeresztszalag-szakadást szenvedett Fodor Zoltán, az FTC olimpiai ezüstérmes kötöttfogású birkózója, kerületünk lakója. Csütörtökön már meg is operálták őt a Sportkórházban.
Súlyos sérülést, térdkeresztszalag-szakadást szenvedett Fodor Zoltán, az FTC olimpiai ezüstérmes kötöttfogású birkózója, kerületünk lakója. Csütörtökön már meg is operálták őt a Sportkórházban. Sajnos kizárt, hogy rajthoz álljon a szeptember 12-én rajtoló isztambuli – olimpiai kvalifikációs – világbajnokságon. A szövetség elnöksége az esetleges helyettesítőjéről a csapatjelölő ülésén dönt.

Rendkívül balszerencsés Fodor Zoltán, hiszen tavaly is nem sokkal a vébé előtt szenvedett lovaglóizom-sérülést, és nem utazhatott el a csapattal Moszkvába. Ezúttal már az első vizsgálatok alapján egyértelművé vált, hogy nem vehet részt az isztambuli világbajnokságon. A versenyzőnek a tatai edzőtáborban kifordult a térde, és már az első szemrevételezés után nyilvánvaló volt, hogy súlyos szalagsérülést szenvedett. Dr. Tállay András főorvos a Sportkórházban csütörtökön meg is operálta.
Fodor olyan keresztszalag-szakadást szenvedett, hogy a sérült felület egy részét műanyaggal kellett pótolni, ugyanakkor az oldalszalagon is szükség volt korrekciós beavatkozásra. A jelen állapot szerint a ferencvárosi birkózó öthetes rehabilitáció után ismét edzésbe állhat, de hatalmas léptekkel kell haladnia, hogy a jövő év elején a kvalifikációs sorozatban ki tudja harcolni a londoni indulást.


Hír naptár

« July 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Csatlakozz közösségünkhöz