Településképi Arculati Kézikönyv lakossági fórum

Írta:  2017.04.21.

TAK

Budapest Főváros XVIII. kerülete Településképi Arculati Kézikönyv és Településképi Rendelet készítésébe kezdett.

Mi az a Településképi Arculati Kézikönyv?
Az Arculati Kézikönyv elsősorban a lakosság és a döntéshozók tájékoztatását segítő, szemléletformáló eszköz, mely szemléletes és könnyen érthető formában összegyűjti a település helyi építészeti stílusjegyeit és azokat a minőségi elvárásokat, melyeket egy építkezésnél figyelembe kell venni. Jó példák bemutatásával a kézikönyv segítséget nyújt majd az építtetők és építészek számára is annak érdekében, hogy esztétikus otthonok és épületek alakulhassanak ki. 

Mi az a Településképi rendelet?
A települési épített és természeti környezet vizuális megjelenésének szabályozása érdekében, a Kézikönyv alapján készített Településképi rendeletben kell meghatározni a településképet formáló részletes szabályokat, településképi követelményeket, valamint a helyi védelemre vonatkozó előírásokat.

Az Arculati Kézikönyv és a Településképi rendelet készítésénél kiemelten fontos szempont, hogy azt széles körű helyi támogatás övezze, ezért a készítés folyamatába be kell vonni a lakosságot, hogy érdemi módon beleszólhassanak otthonuk, környezetük alakításába, mely hosszú távon befolyásolja a település életét, a helyi lakosság lakókörnyezetét. 

A társadalmi bevonás érdekében, a készítés folyamata alatt lakossági fórumokat tartunk, melyekre szeretettel várjuk a települési környezet alakítása iránt érdeklődő lakosságot!

A következő, tájékoztató jellegű lakossági fórum időpontja 2017. május 10. (szerda), 17 órai kezdettel, helyszíne: Budapest XVIII. Üllői út 400. I. emelet Képviselő-testületi terem.

A Településképi Arculati Kézikönyv és Településképi rendelet készítésével kapcsolatos véleményüket, észrevételeiket, ötleteiket továbbra is várjuk az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre! Szívesen várunk fényképeket értékesnek ítélt építészeti részletekről, terekről, utcákról, egyedi/követendő/kortárs épületekről.

Alairas

 

Hír naptár

« Április 2017 »
H K Sze Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Csatlakozz közösségünkhöz