Együtt készültek húsvétra

Írta:  2011.04.23.
Húsvétváró délelőttre várták a családokat Pestszentimrén virágvasárnap előtt. A kezdeményezés akkora sikert aratott, hogy a szervező egyesület és a részt vevő egyházak jövőre is szeretnék meghirdetni a rendezvényt.
 
 
Hagyományt szeretne teremteni szűkebb pátriájában az Együtt Pestszentimréért Egyesület. Az ádventi készület már megszokott a kerületrészben, sikerrel rendezték meg már korábban is. Ez adta az ötletet, hogy hasonló családi programokkal készüljenek a tavasz nagy ünnepére, a húsvétra is.
Az egyesület a református és a katolikus egyházzal közösen a Patika téren hirdette meg a virágvasárnap előtti szombaton a húsvétváró családi napot.
– Nagyon készültünk rá, és reméltük, hogy sikert arat, mégis meglepődtünk, milyen nagy számban érkeztek az érdeklődők. – mondta el az egyesület képviseletében Farkas Edit.ű
A rendezvény középpontjában a húsvéthoz kapcsolódó vallási és népi hagyományok álltak: a katolikus és református hívek műsorral készültek, felléptek gitáros fiatalok, és bábelőadást is láthattak a legkisebbek, a családok pedig közös tojásfestő kézműves foglalkozáson vehettek részt. Sikert aratott az állatsimogató, ahol – húsvétkor ez természetes – csibéket és nyuszikat vehettek kézbe a gyerekek.
– A hagyományteremtés volt a szándékunk, és a kezdeményezés sikerét látva úgy véljük, jövőre is érdemes megrendezni a
húsvétváró családi délelőttöt – összegezte Farkas Edit.
 

 

 

Hír naptár

« Szeptember 2018 »
H K Sze Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Csatlakozz közösségünkhöz