Idén is állított keresztet a Jobbik

Írta:  Puskás Attila 2015.11.30.

Hatodik alkalommal állított keresztet advent első vasárnapjának előestéjén a Jobbik.

Hatodik alkalommal állított keresztet advent első vasárnapjának előestéjén a Jobbik a lőrinci piac Haladás utca felőli részén. A megemlékezésen Makai Tibor, önkormányzati képviselő hangsúlyozta, hogy a karácsony közeledtével el kell gondolkodni azon, hogy mi az, ami egy hívő, keresztény ember életében fontos.

jobbik
- Az advent során a megváltó eljövetelét várjuk, és ez az időszak a megújulás reményével kell, hogy eltöltsön minket. Szükség van az imádságra. Nem az Istennek van szüksége az imáinkra, hanem nekünk van arra, hogy magunkba szállva beszélgessünk vele – mondta Makai Tibor, hozzátéve, hogy a világban ma láthatóan a káosz és a sötétség uralkodik, aminek hatásaira tevőlegesen és lélekben is fel kell készülni.
A pestszentlőrinci keresztet idén is Hegedűs Loránt református lelkész áldotta meg, aki ünnepi beszédében úgy fogalmazott, hogy az advent alatt is készen kell állni a csodára, késznek kell lenni elfogadni a Szentlélek meglepetéseit.
- Aki a csodát elhinni képes, az magában hordozza azt – mondta a lelkész.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom advent első hétvégéjén országszerte több vidéki nagyvárosban és Budapesten is számos helyszínen állítja fel évről-évre az advent és a karácsony eredeti üzenetére emlékeztető kettős keresztjét.

Hír naptár

« Szeptember 2018 »
H K Sze Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Csatlakozz közösségünkhöz