Több mint 500 ügy intézhető egy helyen

Írta:  Puskás Attila 2015.12.18.

A két pestszentlőrinci okmányiroda összeköltözésével, új helyszínen, modern környezetben létrehozott hivatalban a klasszikus kormányablakokban intézhető ügykörök mellett okmányirodai ügyekkel is foglalkoznak.

Az államról és annak működéséről alkotott véleményünket meghatározza, amikor hivatalos ügyeink intézése során kapcsolatba kerülünk a közigazgatás rendszerével. Ilyenkor állampolgárként elvárjuk, hogy az ügyünket hatékonyan, szakszerűen és gyorsan intézzék el. Erről beszélt rövid köszöntőjében Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára az Üllői út 445. szám alatti kormányablak december 16-i átadóján.
korm
A két pestszentlőrinci okmányiroda összeköltözésével, új helyszínen, modern környezetben létrehozott hivatalban a klasszikus kormányablakokban intézhető ügykörök mellett okmányirodai ügyekkel is foglalkoznak.
Az elégedett ügyfelekért
A kerület kormányablakát Vargha Tamás mellett, Palich Etelka, területi közigazgatás irányításáért felelős helyettes államtitkár, Kucsák László, a kerület országgyűlési képviselője, Ughy Attila, a XVIII. kerület polgármestere, és dr. György István, Budapest főváros kormánymegbízottja adta át.
Valamennyien kifejezték a reményüket, hogy a többi ilyen hivatalhoz hasonlóan az új kormányablak is gyorsan és hatékonyan fog működni, növelve az ügyfelek elégedettségét.
Kucsák László kiemelte, hogy a XVIII. kerületi közigazgatás fontos fordulóponthoz érkezett.
– Remélem, hogy ebben a 100 ezres lélekszámú kerületben, ha lehet, a korábbinál még elégedettebbek lesznek a hivatalos dolgaikat intézők, és a hivatal munkatársai is napról napra a jól végzett szolgálat örömét érzik majd – mondta a kerület országgyűlési képviselője.


Fontos mérföldkő


Ughy Attila polgármester úgy fogalmazott, hogy a városrész céljainak eléréséhez elengedhetetlen a folyamatos infrastrukturális fejlesztés:
– Öt évvel ezelőtt, 2010-ben elhatároztuk, hogy családias, szolgáltató, lakóbarát kerületet építünk, és e célok megvalósulásáért sokat fogunk dolgozni. Ennek része a folyamatos infrastrukturális fejlesztés, a közösségi terek, a zöld- és a lakóövezetek felújítása, újak létesítése. Ugyanilyen alappillér azon igények kielégítése is, hogy a polgárok a nekik járó szociális, egészségügyi és egyéb társadalmi szolgáltatásokhoz magas színvonalon, gördülékeny, pontos, udvarias ügyintézéssel jussanak hozzá. A közelmúltban véghezvitt fejlesztések után most a közigazgatás területén lépünk előre egy nagyot: két okmányiroda egyesülésével és költözésével megnyílhat Pestszentlőrinc-Pestszentimre első, okmányirodai feladatokat is ellátó kormányablaka.


Mindenkire gondoltak


Az iroda megnyitóján részt vevők egyetértettek abban: örömteli, hogy az új típusú hivatal révén a helyi lakosoknak már nem kell más kerületbe utazniuk az ügyes-bajos dolgaik miatt.

Korlátozott ügyintézés


A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat foglalkoztatási és közfoglalkoztatási központi szerverparkjának költöztetése miatt 2015. december 28-án 13 órától 2016. január 4. éjfélig Budapest Főváros Kormányhivatala Foglalkoztatási Főosztályán és a kerületi hivatalok foglalkoztatási osztályain nem érhetők el az informatikai rendszerek, ezért ebben az időszakban korlátozott lesz a munka.
Az ügyfeleket ez idő alatt is fogadják, de csak a papíralapú ügyintézésre, illetve általános tájékoztatásra lesz lehetőség.
Ezen túlmenően a BFKH XVIII. Kerületi Hivatala Okmányiroda pestszentimrei (Ady Endre utca 100.) ügyfélszolgálati irodája 2015. december 21-től 2016. január 4-ig zárva tart. Ügyintézésre az Üllői út 445. szám alatti kormányablakban van lehetőség.


A kormányablakban 509 különböző típusú ügy intézhető: többek között az öregségi nyugdíj, a családi pótlék, az anyasági támogatás, a gyermekgondozási és a szociális segély igénylését. Itt lehet beadni a személyi igazolvány, a magánútlevél, a jogosítvány kiállítására, cseréjére, pótlására vonatkozó kérelmeket is, és itt intézhetők az egyéni vállalkozáshoz kötődő adminisztratív teendők is.
Az akadálymentesített ügyféltérben a modern technikának köszönhetően a vakok és gyengén látók, valamint a siketek számára is elérhető minden szolgáltatás. Hodruszky Csaba hivatalvezető elmondta, hogy az utóbbi fogyatékkal élőket egyelőre számítógépes program segíti, de már folyik a jeltolmácsok képzése.