Bűnmegelőzési előadások nyugdíjasoknak

Írta:  bp18.hu 2016.03.30.

Elsősorban az idősek védelméről esik szó a rendőrség bűnmegelőzési előadásain a kerületi könyvtárakban.

A BRFK XVIII. kerületi Rendőrkapitányság szakemberei a kerület könyvtáraiban tartanak előadásokat április–májusban. A fő téma természetesen a bűnmegelőzés, azon belül leginkább az idősek védelme.

idos
E korosztály bizalmát és jóhiszeműségét kihasználva érzelmekre ható trükkökkel ejtik csapdába a nyugdíjasokat a csalók. A kerületben dolgozó rendőrök ezért személyes találkozókon tájékoztatják őket a veszélyhelyzetekre, ezeknek a bűncselekményeknek a megelőzésére kisfilmeket vetítve és ismertetve a lehetséges csapdákat és módszereket.
„Bajba jutott az unokája, és pénz kell neki!” – mondja a trükkös lopásra készülő csaló a telefonba. Róluk és az „adománygyűjtőkről”, a házaló árusokról, a magukat hivatalos személynek kiadó bűnözőkről beszélnek a rendőrök az előadásokon, praktikus technikákat bemutatva a tervezett bűncselekmények elkerülésére.
Éberséggel, a rendőrség tanácsainak megfogadásával nagyban megelőzhető az áldozattá válás.
A tervezett bűnmegelőzési programok időpontja és helye:
– április 7. 17 óra, Lőrinci Nagykönyvtár (Thököly út 5.)
– április 18. 14 óra, Havanna-lakótelepi Könyvtár (Csontváry utca 32.)
– május 5. 11 óra, Pestszentimrei Könyvtár (Nagykőrösi út 56.)
A bűnmegelőzési program részeként – az idősebb korosztályt állítva a középpontba – a kapitányság munkatársai rendszeresen bűnmegelőzési előadást tartanak a helyi egyházközösségekben, nyugdíjas- és gondozóközpontokban, klubokban is.