Közösen táboroztak körösfői és kerületi diákok

Írta:  Fülep Erzsébet 2016.09.01.

A XVIII. kerületi diákokkal az önkormányzat támogatásával évek óta együtt táboroznak a körösfői testvérvárosból érkező diákok a Balaton déli partján.

A Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Idősekért-Fiatalokért Közalapítvány alkotó- és gasztronómiai tábort szervezett a nagy családban élő és a kiemelkedően tehetséges kerületi gyermekeknek. A helyszín
júniusban Balatonakali, augusztusban Balatonfenyves egyik korszerűen felszerelt vízparti táborhelye volt.

20160816 113906 átméretezve

A XVIII. kerületi diákokkal az önkormányzat támogatásával évek óta együtt táboroznak a körösfői testvérvárosból érkező diákok a Balaton déli partján. A gyerekek mindig remekül érzik magukat, és alig várják a következő nyarat, hogy újra együtt tölthessenek el egy hetet a „magyar tengernél”.
– A nyári táborokat előre kidolgozott tematika alapján szerveztük a Kondor Béla Közösségi Házzal együtt – mondta Diráné Huszár Gertrúd táborvezető, a közalapítvány kuratóriumának titkára. – A cél az volt, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, miközben új ismereteket sajátítanak el az egészségvédelem, a konyhatechnológia, a háztartási ismeretek, a gazdálkodás, a kézműves technikák területén oly módon, hogy együttműködővé, csapatjátékosokká válnak.
A körösfői általános iskola igazgatója, Antal István is elkísérte diákjait a balatonfenyvesi táborba.

20160818 161246 átméretezve
– Felejthetetlen élményekben volt részünk – fogalmazott az igazgató. – A programok, mint mindig, most is nagyon jók voltak. Örömmel töltött el, hogy mekkora szeretettel és odaadással vártak bennünket. Szívesen jöttünk, és felejthetetlen élménnyel térünk haza.
A Nagycsaládosok Szent Lőrinc Egyesületének elnöke, Halászné Barna Krisztina segítőként vett részt a táborban.
– Nekem a legnagyobb kihívást a nagyüzemi mennyiségben történő kürtőskalács-készítés jelentette – mondta mosolyogva.
Csetneky Máté, a Darus utcai iskola diákja így lelkendezett:
– A szállásunk és a programok is nagyon jók voltak, és új barátokat is találtam.
Édesanyja, a négygyermekes Csetnekyné Vasas Szilvia szintén részt vett a fenyvesi táborozáson:
– Feltöltődöttem, imádtam az ott eltöltött napok minden pillanatát. Remek társasággal lehettem együtt egy fantasztikusan jó táborban.

Hír naptár

« Szeptember 2018 »
H K Sze Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Csatlakozz közösségünkhöz