A Bal 18 és a népszavazás

Írta:  Gönczöl András 2016.10.04.

Lendvai Ildikó volt a vendég szeptember 29-én a kerületi MSZP Üllői úti székházában.

Lendvai Ildikó volt a vendég szeptember 29-én a kerületi MSZP Üllői úti székházában. A párt korábbi elnökének látogatása érzékeny közelségben volt a népszavazás időpontjához, így borítékolni lehetett, hogy a Bal 18 Közéleti Kávézó domináns témája a népszavazás lesz.

VAA 4838 copy

A házigazda szerepét Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő, az MSZP budapesti elnöke töltötte be, a moderátor Gyuricza Péter újságíró volt, aki boldog (politikai) új évet kívánva üdvözölte az est vendégeit.
A népszavazás témájában nagyrészt Lendvai Ildikó által elmondottakat így formálhatjuk kérdésekké:
– A népszavazással kapcsolatban kimondott szavainknak ugyanaz-e az értelme, mint a másik oldalon?
– Milyen hatással lesz a szavazás eredményességére a szocialisták távolmaradása?
– Mi történik október 2. után a népszavazás érvényesessége vagy érvénytelensége esetén? Előtérbe kerülnek-e az ország valós problémái, mint például az egészségügy, az oktatás kérdése?
Következő számunk megjelenése után olvasóink az eredmény ismeretében már a válaszokat is ismerhetik ezekre a kérdésekre.
A rendezvény közepén meglepetésvendég érkezett Gurmai Zita MSZP-s európai parlamenti képviselő személyében, aki friss brüsszeli híreit osztotta meg a hallgatósággal. Arra a kérdésre, mi lesz a baloldali összefogással,
Kunhalmi Ágnes válaszolt. Elmondása alapján a szocialista pártnak mint vezető erőnek egyetlen célja lehet: az ország érdekeinek, versenyképességének hiteles képviselete. Jelezte, hogy van még mit javítani a baloldali szervezetekkel való együttműködésen. Korábbi mondatára ráerősített egy viccel: „Az MSZP mindig külön indul a DK-tól, kivéve a választásokat.”

Hír naptár

« Szeptember 2018 »
H K Sze Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Csatlakozz közösségünkhöz