Rajzfilmünnep a Kondorban

Írta:  Fülep Erzsébet 2016.11.08.

Ingyenes volt a belépés a rajzfilmek vetítésére október 29-én a Kondor Béla Közösségi Házban.

A KEDD Animációs Stúdió, Magyarország egyik legsikeresebb rajzfilmműhelye negyedszer rendezte meg az Országos Rajzfilmünnepet az animáció világnapja alkalmából.

2016 10 macskafogó 6
Az országos vetítéseken az elmúlt több mint fél évszázad máig rendkívül népszerű magyar rajzfilmjei szerepeltek, úgymint a Macskafogó, a Szaffi, a Lúdas Matyi, a Vízipók-csodapók, a Kockásfülű nyúl, a Vuk...
A rendezvény célja ezúttal is az volt, hogy értékes programot nyújtsanak az óvodás- és kisiskoláskorú gyermekeknek és családjuknak.
Az animációs stúdióban készült egyébként a Bogyó és Babóca sorozat, amely minden idők egyik legsikeresebb magyar rajzfilmszériája.
Az igényes gyermek és ifjúsági animációs filmek gyártása, forgalmazása mellett a stúdió filmklubokat és fesztiválokat is szervez, s megteremtette a rajzfilmünnep hagyományát.
A Kondor Béla Közösségi Ház idén először csatlakozott az Országos Rajzfilmünnephez. Ezen a napon kicsik és nagyok több sikeres rajzfilmet tekinthettek meg a kerületünkben is. A szülők egy kis időutazáson vehettek részt, mert korábban ők nőttek fel olyan rajzfilmeken, mint amilyen a Nagy ho-ho-horgász, a Két bors ökröcske, a Kukori és Kotkoda, a Pityke, a Pom Pom meséi. És persze voltak olyan filmek is, amelyeket a gyermekeik által ismertek meg.
A vetítések idején kézműves foglalkozás, arcfestés, játék- és mesekönyvvásár is várta a látogatókat.