Speciális játékszer a Bóbitának

Írta:  Gönczöl András 2017.06.24.

Speciális eszközzel támogatta az önkormányzat a Bóbita óvodát.

Egy átadási ünnepség vendégei voltunk június 21-én. Az önkormányzat anyagi támogatásával a sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztésének elősegítésére szolgáló speciális játékeszközt vehettek birtokba a Bóbita óvoda aprócska lakói.

CIMG0469

A történet egy kreatív gondolattal kezdődött. Czimmerman Edit óvodapszichológus javaslatára Szakács Tímea intézményvezető az önkormányzathoz, azon belül Galgóczy Zoltán alpolgármesterhez fordult segítségért. A 270 darabból álló Világjáték beszerzéséhez kértek anyagi támogatást, s a kérést örömmel teljesítette a hivatal.
– Az 550 ezer forinttal támogatott játékrendszer kiválóan alkalmas a gyermekek lelkében dúló konfliktusok játék közbeni kibeszélésére, így a problémák kezelése, megoldása is egyszerűbbé válik – mondta a köszöntőjében az alpolgármester.

CIMG0472
Az óvodapszichológus hozzátette:
– A játszás élménye lefoglalja a gyermekeket, ám egyidejűleg elmesélik a gondjaikat, amelyeket gyakran otthonról hoznak.
Az átadási ünnepség protokolljára fittyet hányva az aprócska dolgos kezek látható élvezettel máris ide-oda tologatták, egymásra pakolgatták, vagyis rendeltetésszerűen használták a játékszereket...