Átadták a Virágos kerületünkért díjakat

Írta:  2013.11.08.
Rekordlétszámú résztvevővel zajlott le idén a Szebb, virágosabb kerületünkért elnevezésű pályázat.

Rekordlétszámú résztvevővel zajlott le idén a „Szebb, virágosabb kerületünkért” elnevezésű pályázat, amelynek díjait november 5-én adta át Lévai István Zoltán alpolgármester, Dömötör István, a Településfejlesztési és Fenntartható Fejlődési Bizottság elnöke és Hunyadi István városigazgató a Rózsa Művelődési Házban. A kerület lakosainak kertszépítő munkája is hozzájárult Pestszentlőrinc-Pestszentimrének a fővárostól kapott „Virágos Magyarországért” elismeréséhez.

- Több mint 900 pályázó vett részt az idei virágültető akcióban. Legtöbben a családi házak és a lakótelepi előkertek kategóriában indultak – mondta Kirrné Feicht Ágnes, az önkormányzat környezetvédelmi csoportjának vezetője. – A résztvevők száma mutatja, hogy a kerületi intézmények dolgozóinak, illetve az itt élőknek az környezetszépítés iránti kiemelkedő érdeklődését.
Az önkormányzat egynyári virágpalánták szétosztásával segítette a pályázókat, akik maximálisan kihasználták a lehetőségeket és - amint azt a díjkiosztón Lévai István Zoltán is kiemelte – munkájukkal hozzájárultak a kerület elismeréséhez.