Defibrillátorok mindhárom uszodában

Írta:  2014.03.14.
Márciustól mindhárom kerületi uszodában megtalálható egy-egy defibrillátor.
Egy uszodába belépve jellemzően a sport és az egészség jut az eszünkbe. Sajnos azonban bárkivel, bármikor történhet baleset, így elsődleges szempont, hogy elérhető közelségben legyenek az életmentő eszközök. Márciustól mindhárom kerületi uszodában megtalálható egy-egy defibrillátor.

A modern, félautomata készülékek használatáról valamennyi úszómester megkapta a kötelező oktatást, és maga az újraélesztő berendezés is hangosan „súg”, így extrém esetben bárki segítséget tud nyújtani a bajba jutottnak.
– A defibrillátorok a Kastélydombi uszodában és a Vilmos Endre Sportcentrum uszodájában látható helyen, a pénztár közelében vannak, a Park uszodában pedig az uszodamesteri helyiségben, így baj esetén gyorsan hozzá lehet férni a készülékekhez – mondta Csempesz Iván, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. Sport, Rendezvény és Média divíziójának vezetője. – Az eszközök tárolására speciálisan kialakított szekrények kinyitáskor erőteljes hangjelzést adnak, így nemcsak a vészhelyzetre figyelmeztetnek, hanem magát a készüléket is védik.
A kerület sportlétesítményei közül a Pestszentimrei Sportkastélyban már korábban is volt effajta életmentő berendezés. Ezen és a három uszodain kívül még egyet szeretne beszerezni az idén a városüzemeltető cég. Az ötödik defibrillátor a Lőrinci Sportcsarnokba kerülne.
– Az uszodákat illetően nyomós érv volt, hogy a három létesítményben évente több százezren fordulnak meg – mutatott rá Csempesz Iván. – A Bókay-kertben lévő Park uszodában elhelyezett készülék pedig vészhelyzetben a kert bármely pontjára kivihető, így pluszbiztonságot jelent a különféle rendezvényeken is.
 

Hír naptár

« Április 2018 »
H K Sze Cs P Szo V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Csatlakozz közösségünkhöz