Művészetek találkozása a Zilában

Írta:  Dz.J. 2018.06.24.

A Krúdy Gyula Irodalmi Kör június 21-én tartotta meg nyárköszöntő irodalmi délutánját a Zila Kávéházban.

A Krúdy Gyula Irodalmi Kör június 21-én tartotta meg nyárköszöntő irodalmi délutánját a Zila Kávéházban. Nemcsak művészetek, hanem nemzedékek találkozása is volt e rendezvény, ugyanis a 34 éves Őry Nikolett festőművész kiállításának megnyitóját a 85 éves Ossik János író, műfordító Életutam című szerzői bemutatkozása követte. A művészeket s a közönséget Ujvári Ferenc író köszöntötte, az irodalmi délután moderátora Kanizsa József, a Krúdy Kör titkára volt.

zila
Előbb Őry Nikolett elevenítette föl kisgyermek-korának emlékeit. Elmondta, hogy a művészet korán megérintette: 3 éves korától számos budapesti színházban volt gyermekszínész és statiszta. 12 éves volt, amikor kerületünkbe költözött a család. Bár korábban is készített képeket s grafikákat, aktívan kisfia születése után kezdett el festeni. Festményei számára már ismert, avagy éppen még megismerésre váró tájakat jelenítenek meg. Ez utóbbira utalnak mediterrán témájú alkotásai, a táj, ahol még nem járt, de ahová vágyik a fiatal művész. A kiállított alkotások sorában megtalálhatjuk a budapesti vizes világbajnokság néhány kiemelkedő sportolójáról készült festményeit is.
A kiállítás-megnyitót követően Kanizsa József Ossik Jánosnak adta át a szót, aki hosszasan mesélt életéről; szólt írói, műfordítói munkásságáról, kiemelten a Karl May-fordításokról, majd regényeiről, melyekből számos részlet hangzott el a lassan estébe hajló délutánon.
A résztvevők zenével, verssel, jókívánságokkal, a Zila Kávéház ̶ a jókívánságok mellett ̶ pedig egy tortával is köszöntötte az író-műfordítót születésnapja alkalmából.

 

Hír naptár

« Július 2018 »
H K Sze Cs P Szo V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Csatlakozz közösségünkhöz