Zsűrizték a kerületi zöld területeket

Írta:  2014.07.11.
Húszéves lett idén a „Virágos Magyarországért” környezetszépítő verseny, amelynek zsűrije július 10-én látogatott el Pestszentlőrinc-Pestszentimrére.
Húszéves lett idén a „Virágos Magyarországért” környezetszépítő verseny, amelynek zsűrije július 10-én látogatott el Pestszentlőrinc-Pestszentimrére. A bíráló bizottság tagjait Lévai István Zoltán alpolgármester fogadta a polgármesteri hivatalban, és köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy a XVIII. kerület idén is részt vesz ebben a mozgalomban.

- Az önkormányzat és a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. munkatársai is mindent megtesznek azért, hogy a kerület zöldfelületei gondozottak, szépek legyenek. Bizonyára ennek is köszönhető, hogy voltak már szép eredményeink, és bízom abban, hogy idén is elégedettek lesznek kerületünkkel – fogalmazott Lévai István Zoltán.

Banyár László a városüzemeltető cég vezérigazgatója bemutatta a zsűritagoknak az önkormányzati cég működését, és rövid áttekintést adott azokról a munkálatokról, beruházásokról, tervekről, amelyeket a Városgazda az önkormányzat megbízásából elvégzett, elvégez.

− A jelenlegi önkormányzat már megalakulásakor, négy évvel ezelőtt meghirdette a zöld önkormányzat eszméjét. Ehhez igen szerencsések a helyi adottságok, hiszen jellemzően kertvárosi kerületről van szó. Összesen mintegy 40 négyzetkilométernyi zöldfelületet gondozunk, amelynek része számos park, fasor, virágágy, sőt egy olyan rendkívüli közparkkal is rendelkezünk, mint a Bókay-kert – mondta el a vezérigazgató.
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal, a Magyar Turizmus Zrt. és a Főkert Nonprofit Zrt. zsűriző szakemberei a konzultációt követő bejáráson bírálták el a budapesti kerületek versenyébe benevezett Pestszentlőrinc-Pestszentimre helyszíneit, ahol Kirrné Feicht Ágnes, a Polgármesteri Hivatal környezetvédelmi csoportjának vezetője mutatta be, hogyan fest a gyakorlatban az, ami a prezentációban szerepelt.
A Virágos Magyarországért mozgalomban évről-évre közel 300 település vesz részt, amelyek közül a díjazottak az elmúlt két évtizedben, az európai versenyben 7 arany-, 21 ezüst- és 10 bronzérmet szereztek, továbbá 10 Európa-díjjal is büszkélkedhetnek.