Vandálbiztos padok, akadálymentes megálló

Írta:  2014.08.16.
Helyrehozták a Piros iskola előtti villamosmegállóba helyezett padokat, amelyeket vandálok rongáltak meg.
A Piros iskola előtti villamosmegálló és környéke legtöbbünk számára jól ismert. Az önkormányzat Üllői Street Art programjának köszönhetően az 50-es villamos vonalának egyik leglátványosabb része a piros padokra és asztalokra komponált térbútoregyüttes. Az átadás óta két év telt el, s az időjárás és a vandálok nem kímélték az alkotást. A közelmúltban helyrehozták, megerősítették a bútorokat, most pedig a megálló is megújult.

Majdnem fél évszázada adták át a Lakatos-lakótelepet, az elmúlt évtizedekben azonban nem újították meg a környezetet.
– Ez alatt az idő alatt világossá váltak az ott élők igényei, illetve a halaszhatatlan feladatok – mondta Kádár Tibor önkormányzati képviselő. – 2010-től a lakók ötleteit összegyűjtve igyekszünk megújítani a környezetet. Kiemelkedően fontos a zöldterületek megóvása és növelése.
A képviselő elismeréssel szólt a két esztendővel ezelőtti Street Art programról, azonban felhívta a figyelmet a megvalósítás némely hibájára.
– Nem megfelelő anyaggal borították a padokat, így azok képtelenek voltak ellenállni a rongálóknak. Most hagyományos, strapabíró deszkára cserélték azt.
De nem csak a térbútort újították meg a Városgazda Zrt. munkatársai.
– A Piros iskola előtt növelték a zöldterületet, biztonságosabbá tették a gyalogos közlekedést, újratelepítették a kipusztult galagonyasort.
Magát a villamosmegállót is fel kellett újítani, ugyanis az esővíz tócsákba gyűlt, nehezítve a fel- és leszállást. Hasonló vízelvezetési gondokat oldottak meg az iskola előtti járdaszakaszon. Ezzel együtt akadálymentesítésre is szükség volt.
– A nyáron három megálló újul meg a körzetben: a Kemény Zsigmond utcai, amelyről eddig szó volt, a Margó Tivadar utcai és a Tinódi utcai. Fővárosi területekről lévén szó, valamennyi munkát a BKK Közút Zrt. végzi – tájékoztatott a képviselő.