Idősek köszöntése a Rózsában

Írta:  2014.10.12.
Az idősek világnapja alkalmából idén is zenés, táncos műsor várta a XVIII. kerületi szépkorúakat.

Az idősek világnapja alkalmából idén is zenés, táncos műsor várta a XVIII. kerületi szépkorúakat. Ezen a napon azokat ünnepeljük, akik életük során gazdag tapasztalatra tettek szert, amit szívesen osztanak meg a fiatalabb korosztályokkal is. A Rózsa Művelődési Házban október 8-án rendezett ünnepségen Ughy Attila polgármester és Csomó Tamás alpolgármester köszöntötte a megjelent 65 éven felülieket.

Ünnepi köszöntőjében Ughy Attila kiemelte, hogy az idősek világnapjának létjogosultsága egyértelmű, hisz ez az ünnep azoké, akiknek segítsége, iránymutatása nélkülözhetetlen az utánuk következő nemzedékek számára. A polgármester ugyanakkor felkérte a kerületi szépkorúakat, hogy észrevételeikkel, javaslataikkal a jövőben is keressék az önkormányzat vezetőit, segítsék azok munkáját.
Csomó Tamás arról beszélt, hogy a szociális ügyekért felelős alpolgármesterként és gyakorlatias gondolkodású emberként az elmúlt négy évben igyekezett áttekinteni a kerületi intézményrendszert, hogy az alkalmas-e az itt élő idősek ellátására. Az ennek érdekében végzett munka legfrissebb és látványos eredményeként szólhatott az alpolgármester a Lakatos-lakótelepen október 3-án megnyílt szociális ellátóközpontról.

– Szinte hihetetlennek tűnik, de a Lakatos-lakótelepen kétezer 65 éven felüli ember él. Ők eddig vagy nem részesültek időskori ellátásban, vagy sokat kellett utazniuk, hogy a kerület más pontjain lévő intézményekben hozzájussanak ahhoz – mondta Csomó Tamás.
A jelképes ajándék átadása után ünnepi műsor következett, amelyben fellépett többek között Szóka Julianna operettprimadonna és a Botafogo táncegyüttes.

 

Hír naptár

« Június 2017 »
H K Sze Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Csatlakozz közösségünkhöz