Vakációnyitó családi nap a Havannán

Írta:  2012.06.20.
Ugrálóvárral, kirakodóvásárral, kézműves foglalkozással, kulturális és hagyományőrző programokkal várta a szünidőt megkezdő gyermekeket és szüleiket a Jobbik XVIII. kerületi szervezete június 16-án a Havanna-lakótelepen.

– A kerületi alapszervezetnek régi vágya volt, hogy megmutassa magát a kerületben lakóknak. Úgy gondoltuk, ez a rendezvény az, ahol azt az oldalunkat is megláthatják az itt élok, amelyet a médiából nem ismerhetnek – mondta Hartaházi Miklós, a Jobbik kerületi alapszervezetének elnöke. – Tanévzáró családi nap névvel szerveztük meg a rendezvényt, amely tulajdonképpen egy vakációnyitó ünnepség. A célunk az volt, hogy olyan programot hozzunk létre a mai világban, amely ingyenes, a gyerekeknek itt nem kell fizetniük semmiért. A tapasztalatunk az, hogy a hasonló rendezvényeken a szolgáltatásoknak borsos áruk van, és éppen az a réteg nem tudja azokat igénybe venni, amelynek egyébként szólna. 

Hartaházi Miklós szavait alátámasztva elmondható, hogy már a családi nap kezdetekor nagyszámú gyereksereg vette birtokba a 220 négyzetméter alapterületű ugrálóvárat és felfújható óriáscsúszdát.
– A kislányommal jöttem ide, aki nagyon megörült a lehetőségnek – mondta Horváth Béla kétgyermekes apuka. – Rólam nem is beszélve, ugyanis más rendezvényeken bizony néhány percért 400-500 forintot is elkérnek egy ugrálóvárban, ráadásul előfordul, hogy a kifizetett idő előtt kihajtják a gyerekeket.
A színpadon a Tébláb Alapfokú Művészeti Iskola néptáncosai tartottak bemutatót, és fellépett a Kalapos Folk Band is.
Az érdeklődők solymászbemutatót is láthattak, illetve megismerkedhettek a régi magyar történelmi harckultúrából táplálkozó baranta harcművészeti ággal is.

 

Hír naptár

« Május 2018 »
H K Sze Cs P Szo V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Csatlakozz közösségünkhöz