Ételt osztottak a piactéren

Írta:  2013.04.08.
Minőségi ruhaneműt és egy tál babgulyást kaphattak a rászorulók szombaton a piactéren.
A lőrinci piac mellett több százan álltak sorba április 6-án, a Jobbik Magyarországért Mozgalom XVIII. kerületi alapszervezetének rendezvényén, amelyen adományokból összegyűjtött minőségi, átválogatott ruhaneműt osztottak, illetve forró babgulyással vendégelték meg a rászorulókat.
Hartaházi Miklós, a kerületi alapszervezet elnöke kiemelte, hogy az immár harmadik alkalommal megrendezett jótékonysági akción szívesen láttak mindenkit.

- Nem is szeretném ezt az akciót ételosztásnak nevezni, sokkal inkább úgy gondolom, hogy vendégül láttuk azokat az ide kilátogató átlagpolgárokat, nyugdíjasokat, családokat, munkanélkülieket és hajléktalanokat. A kerületben sajnos nagyon sok a szegény ember – mondta Hartaházi Miklós, hozzátéve, hogy megérti azokat is, akik úgy vélik, hogy az ehhez hasonló karitatív rendezvényeket nem pártoknak kellene tartaniuk, de a Jobbik esetében ezt ő nem is nevezné pártrendezvénynek.
- A pártok feladata az lenne, hogy olyan országot építsenek, ahol nem állnak sorba az emberek ételért és ruháért, hanem a tömeg az adakozók oldalán lenne nagyobb. Viszont szeretnék mindenkit emlékeztetni, hogy a Jobbik alapvetően egy mozgalom, amelynek, ahogy magunk között mondani szoktuk van pártja, és a pártnak vannak politikusai. Alapjába véve azonban mindannyian mozgalmi lelkületű emberek vagyunk, és akik csatlakoztak hozzánk, vállalták, hogy önzetlenül dolgoznak az ország, a nemzet felemelkedésén. Amikor pedig szükség van rá, mert nagy a baj az országban, mi lehet nemesebb feladat, mint egy ilyen jótékony esemény létrehozása?

A Jobbik XVIII. kerületi szervezete az év folyamán továbbra is várja az adományokat, amelyeket április második felétől már az Üllői út 489. szám alatti új irodában lehet leadni.
- A következő akciót október-novemberre tervezzük – mondta Hartaházi Miklós. – Szeretném megköszönni szimpatizánsainknak, az adakozó kerületi polgároknak a segítséget. Szinte minden héten hívnak, keresnek minket, hogy az adományaikat segítsünk eljuttatni a rászorulóknak. Úgy gondolom, azért találnak meg minket ilyen nagy számban, mert a Jobbik nem vett részt az elmúlt 22 év hatalmi politikájában, nem volt még kormányzati pozícióban, ahol pedig meg tudná mutatni, hogy ilyen rendezvények nélkül is jobbá lehet tenni emberi sorsokat.
 

Hír naptár

« Július 2018 »
H K Sze Cs P Szo V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Csatlakozz közösségünkhöz