A kormányhivatalról tanultak

Írta:  2013.12.01.
A kormányhivatal működésével, a közigazgatási rendszer felépítésével ismerkedtek meg a Karinthy Frigyes Gimnázium 12. osztályos tanulói a Hivatalok napja, országos közigazgatási nap elnevezésű rendezvény keretében.
A kormányhivatal működésével, a közigazgatási rendszer felépítésével ismerkedtek meg a Karinthy Frigyes Gimnázium 12. osztályos tanulói a Hivatalok napja, országos közigazgatási nap elnevezésű rendezvény keretében. A rendkívüli osztályfőnöki órát Hodruszky Csaba, Budapest Főváros Kormányhivatala XVIII. Kerületi Hivatalának vezetője tartotta.

– A kerületi hivatalt és általában a kormányhivatalok működését mutattuk be a diákoknak, akik olykor olyan helyzetbe kerülnek, hogy a felnőttekhez hasonlóan hivatalos ügyet kell intézniük – mondta Hodruszky Csaba. – A tapasztalat az, hogy a fiatalok ebben tájékozatlanok, ezért most ismertettük velük, hogy például egy irat elvesztésekor mit kell tenniük.
A vezetőtől többek között azt is megtudhatták a fiatalok, hogy miben tud nekik segíteni a hivatal, ha a pályaválasztáskor nem sikerül bejutniuk a kiválasztott felsőoktatási intézménybe, de szó volt a nemzetközi diákigazolványról, illetve a jogosítvánnyal, útlevéllel kapcsolatos ügyintézésről is.
A pályaválasztással kapcsolatban Hodruszky Csaba elmondta, hogy a közigazgatás iránt érdeklődők számára különösen érdekes lehet a kormányhivatalokban folyó munka.

– Jelenleg is dolgoznak nálunk felsőfokú tanulmányokat folytató munkatársak. Alapvetően pártolom a pályakezdő fiatalok alkalmazását ezen a területen, mert informatikailag ők már sokkal képzettebbek, és nyelveket is tudnak.
A hivatalvezető hozzátette, hogy a rendhagyó osztályfőnöki órán bemutatott ismertetővel szeretnék felkeresni a kerület többi középiskoláját, gimnáziumát is, hogy a kormányhivatal valamennyi pályaválasztáshoz közeledő diákkal megoszthassa az ismereteket.
 

Hír naptár

« Április 2018 »
H K Sze Cs P Szo V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Csatlakozz közösségünkhöz