Dunaújvárosban szólt az ABBA

Írta:  2011.11.04.
Szokatlan ötlettel álltak elő az idei kórustábor hallgatói: ABBA dalokat tanultak meg, amelyeket decemberben a kerületben is bemutatnak.

A sok éneklés közben elfért egy kis elmélet is
Dunaújvárost fedezték fel az őszi szünetben megrendezett hagyományos kórustáborban a Karinthy Gimnázium énekes kedvű diákjai a kispesti Semmelweis egészségügyi iskola tanulóival közösen.
− Húsz éve rendezzük meg a tábort, ilyenkor mindig hazaviszem a diákjaimat, hiszen én dunaújvárosi születésű vagyok – mondta Mohai Tibor György, a kórus karnagya hozzátéve: − Idén 28 gyerek jelentkezett az eseményre, egy részük másik munkahelyem, a Semmelweis egészségügyi iskola diákjai közül került ki.
A tábor három napja meglehetősen eseménydús volt. Miközben a kórustagok bejárták a város gyönyörű Duna-partját, megnézték a mai fiatalok számára ma már inkább érdekességnek számító hatalmas szocreál épületegyüttest, intenzíven gyakoroltak: 11 órát énekeltek naponta. Mohai Tibor György ráadásul idén új ötlettel állt elő: egy ABBA-szvit vegyeskari átdolgozását gyakoroltatott a fiatalokkal.

Néhány jó falat a Corso Étteremben
− Én is azok közé a zenészek közé tartozom, akik azt vallják, hogy az úgynevezett könnyűzenében is rengeteg az érték. Az ABBA-dalok zsenialitását nem lehet tagadni, fiatalkoromban mindenütt ez szólt, és hatással van a mai gyerekekre is. A kórus tagjai nagyon élvezték a próbákat – árulta el.
Az ötlet nem csak saját szórakozásukat szolgálta, a szvitet szeretnék megszólaltatni kerületi koncerthelyszíneken is.
− Még tárgyalunk róla, de egyre nagyobb a remény, hogy felléphetünk december 2-án a Rózsa Művelődési Házban megrendezendő óvodabálon ötven főre kiegészülve, zongorakísérettel. Ez komoly bemutatkozási lehetőség volna a fiataloknak. Ami pedig a könnyűzenei darabok átiratát jelenti: folyamatosan kutatom ezeket, és tervezem, hogy más műveket is – például Queen-dalokat – felvegyünk a repertoárba. Nem valószínű, hogy egy koncert teljes anyagát ezek tegyék ki, de fontos helyet kaphatnak benne – tájékoztatott Mohai Tibor György.

A kórus