Táncklub Pestszentimrén

Írta:  2011.11.10.
Ki mondta, hogy csak a fiatalok szórakozhatnak? Az igényes szórakozásért azonban borsos árat kell fizetni. Ezen a gondon igyekszik enyhíteni a PIK.

Nagy László szervező egyben zenész is
Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy Pestszentimrén nincsen igény olyan szórakozási lehetőségre, amely az idősebb korosztályt célozza meg. Pedig a kerületben régóta van ilyen jellegű szórakozási lehetőség. Amikor Nagy László ellátogatott a Kondor Béla Közösségi Ház táncos estjére, azt látta, hogy igenis rengeteg imrei hódol a táncos szórakozásnak.
– A Kondorba jártunk le táncolni, ahol egyszer megkértek, hogy ugorjak be a zenész helyett játszani. Akkor jött az ötlet, hogy mi is csinálhatnánk Imrén hasonló rendezvényeket. Lévai István Zoltán alpolgármester úr, mint egy mentor, nagyon segítőkészen eljött velünk Ódor Katalinhoz, a PIK igazgatónőjéhez, aki támogatta az ötletet. Egy kikötése volt, hogy negyven embernek össze kell jönnie alkalmanként. Szerencsére már az első alkalommal megvolt a létszám – mesélte lelkesen a „zenefelelős”.
A táncos délutánok 15 órakor kezdődnek, és 19 órakor fejeződnek be. Büfé ugyan nincsen, de mindenki hozhat magával házilag készített rágcsálnivalót, üdítőt, mindent, amit szeretne, kivéve tömény szeszes italt.
– Akkor rentábilis a rendezvény, ha legalább negyven ember jelenik meg. Szerencsére ezt a kvótát eddig mindig sikerült elérni, annak ellenére is, hogy csak szájhagyomány útján terjed a szórakozási lehetőség. Zenélni én szoktam, és a feleségemmel énekelünk. Máté Pétert, Szécsi Pált és mulatós számokat, de gyakran keringők is felcsendülnek – érzékeltette a hangulatot Nagy László.
Jellemzően a 60-as korosztály jelenik meg az összejöveteleken, de előfordul, hogy a 80 évesek közül is táncra perdülnek páran.
– Az idősebb korosztálynak is igénye van arra, hogy alkalmanként kikapcsolódjon, felöltözzön, beszélgessen emberekkel, vagy éppen ropja kedvenc zenéjére. Az eddigi tapasztalat azt mutatja, hogy inkább a hölgyek mozdulnak ki szombatonként otthonról. Reméljük, hogy a következő zenés-táncos mulatságunkon, november 26-án már az urak is többen lesznek – invitált a következő rendezvényre a zenész.

 

Hír naptár

« Július 2018 »
H K Sze Cs P Szo V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Csatlakozz közösségünkhöz