Jégkarnevállal búcsúztattuk a farsangot

Írta:  2012.02.20.
Jégkarnevál búcsúztatta a báli szezont a Bókay-kert jégpályáján. A megszokott szabad korcsolyázás mellett családi jelmezes felvonulás és jégdiszkó szórakoztatta a látogatókat.

Itt a krampusz hozott ajándékot
− Egész életemben szerettem korcsolyázni, miért pont most hagynám abba? Nyugdíjas vagyok, van időm hetente kétszer-háromszor lejönni, Persze csak ha nincs túl hideg, mert azt viszont már nem nagyon bírom – mondta mosolyogva Kalmár Vincéné, Erzsike néni, miközben felcsatolta a korcsolyákat, hogy jó szokása szerint körözzön harminc-negyven percet a fiatalabbak között a Bókay-kertben kialakított jégpályán. A hidegtől nem kellett tartania, a február 18-i szombat olvadósra sikerült, a felmelegedésnek csak a szépen karban tartott műjég tudott ellenállni.
Melegített a diszkóraA bátrak vállalkoztak az ügyességi gyakorlatokra
Jól sikerült a lőrinci műjég idei szezonja. Már tavaly is látszott, jó döntés volt a Bókay-kert régi, nem használt teniszpályáján kialakítani a pályát: belátható közelségben ugyanis nem üzemel hasonló létesítmény, főleg nem ilyen jutányos áron. A korcsolyázás kerületi szerelmesei igen nagy számban éltek is a lehetőséggel, karácsonytól februárig jöttek a látogató egyénileg és csoportban.
Az idei számok igazolják, hogy megérte az önkormányzatnak meghosszabbítania a szezonális nyitva tartást: 2011. ádventjének kezdetén nyílt a pálya a régi piac területén, és újévkor költözött át a Bókay-kertbe, hogy február végéig fogadja a látogatókat. Az első helyszínen színes ádventi vásár vette körbe a sportlétesítményt, és hétvégeken három napon át kulturális programok szórakoztatták a közönséget.
− Megmondom őszintén, eddig háromszor jöttem ki korizni a nyitás óta, de leragadtam a színpadnál. Zene, forralt bor, haverok – mondta el a Városképnek akkor a huszonéves Sanyi (ennyit árult el a nevéből), aki február 18-án ismerősként intett nekünk a korlát mellett elsuhanva. Beszélgetésre nem volt idő, csak ennyit mondott: − Melegítek az esti jégdiszkóra.
A jégpályát hétköznapokon 100-250 látogató kereste fel, hétvégenként pedig 400-700 látogató, attól függően, hogy ünnepi vagy iskolai időszakról volt szó. A jégkorong csapatok is élének érdeklődtek, csak januárban 20 csapat bérelte ki a pályát.

Tánc a jégen


Király!
Tavaly a tél végén kissé alternatív hangulatú parti zárta a jeges szezont: a táncos bulit olyan különleges látványelemek tették még érdekesebbé, mint a fényfestés a jégen. Kovács Orsolya, a jégpálya egyik ötletgazdája és a záró parti szervezője elégedetten tekintett vissza a kezdeményezésre.
Idén a jégkarnevált az önkormányzat nem záró programként szervezte, hiszen utána még vagy két héten át fogadta a pálya a látogatókat, és a szervezők nem is próbáltak búcsúzós hangulatot teremteni azzal, hogy a családokat invitálták az egésznapos eseményre. A korcsolya szerelmesei nem vártak sokat: legaktívabbak már délelőtt 10 órakor húzták a szerelést, és alig várták, hogy a pályakarbantartók letisztítsák a jeget. Egy órájuk volt a kötetlen, szabad siklásra, utána kezdődtek a családi ügyességi versenyek, a jelmezes korcsolyázás és a többi ínyencség. Végül estefelé a jégdiszkó.
− Nem csak az volt a jó, hogy nem kellett messzire utazni a korcsolyázás kedvéért, hanem hogy megfizethető volt a belépő. Ha nagyon akarunk korizni, be tudunk menni a belvárosba, vagy átugrunk Erzsébetre, de azért az nem ugyanaz. Ez itt találkozóhely is, úgyhogy egy kicsit hiányozni fog a jövő évig – mondta a középiskolás Tatár Zita csöppet sem szomorúan: már az esti zenés partira készült.

A Jégkarneválról készült fotóinkat nézze meg itt!

Legutóbbi vonatkozó cikkünk a témában


 

Hír naptár

« Július 2018 »
H K Sze Cs P Szo V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Csatlakozz közösségünkhöz