Egy hétig áll a bál a Havannán

Írta:  2012.09.07.
Sport és kultúra: idén is ezek állnak a Havanna Lakótelepi Napok programjának középpontjában.

A „Havanna bajnoka 2012” kerületi asztalitenisz -versennyel kezdődik az idei Havanna Lakótelepi Napok rendezvénysorozat szeptember 9-én 9 órakor a Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnáziumban, majd szeptember 16-án vasárnap 21.45 órakor tűzijátékkal zárul.
Az egy hét alatt számos koncert és egyéb kulturális, sport- és szórakoztató műsor várja az érdeklődőket.
A Kondor Béla Közösségi Házban többek között Horváth Béla Kapoli-díjas fafaragó, népi iparművész kiállítása látható majd. A lakótelepen működő intézmények legtöbbje nyílt napot tart, az egyházak és a civil szervezetek szeretettel várnak mindenkit a programjaikra.
A hét folyamán lesz cselgáncsbajnokság, kispályás labdarúgótorna és sakkverseny is. A Havanna-lakótelep iskoláinak tanulói tanulmányi versenyen is összemérik a tudásukat.
A rendezvénysorozat szeptember 16-i zárónapja reggel bográcsban főzött ételek versenyével csábít, a gyerekeknek pedig hagyományos kézműves foglalkozást kínál. Lesz gyöngyfűzés, batikolás, és papírsárkányt is lehet készíteni. A szabadtéri színpadon 10.30-kor gyermekfoglalkozással kezdődik a program, majd a MEOE Pestszentlőrinci Kutyakiképző Iskola bemutatója és kutyaszépségverseny következik. Az ebédhez nóta szól, majd délután a Kondor Béla Közösségi Házban működő művészeti csoportok adnak műsort. 
Olvassa el írásunkat a tavalyi Havanna Lakótelepi Napokról itt!

Este sztárfellépők szórakoztatják a közönséget: 18 órától Janicsák Veca koncertezik, utána a népszerű stand-up comedy műfaj jeles képviselője, Badár Sándor lép mikrofon elé, hogy sajátos ironikus humorával ingerelje a nevetőizmokat. A színpadi programot Fenyő Miklós élőzenekaros koncertje zárja.
A rendezvénysorozat részletes programjáról a Kondor Béla Közösségi Házban (Kondor Béla sétány 8.) vagy a 291-6564-es telefonszámon kérhetnek tájékoztatást.