Bográcsot a piacra!

Írta:  2013.09.11.
Lecsófesztiválra és főzőversenyre várják szeptember 14-én a pestszentimrei termelői piac látogatóit.
− Az üzletekben vásároló, sokszor készételeket fogyasztó városi ember számára ma már kevéssé ismert, hogyan jönnek létre a friss, egészséges alapélelmiszerek, és miképpen lesz ezekből étel. Ezért tartjuk fontosnak, hogy az értékesítés mellett egyfajta környezeti nevelést is nyújtsunk – fogalmazott Kaszás Attila, a pestszentimrei termelői piacot működtető Termelői.hu Kft. ügyvezetője, egyben a szeptember 14-re meghirdetett I. Pestszentimrei Lecsófőző Családi Nap és Főzőverseny egyik szervezője.

A Termelői.hu szakemberei figyelmet fordítanak arra, hogy a legfiatalabbak személyesen ismerjék meg a termelők munkáját, az élelmiszerek megfelelő előállítási és feldolgozási módjait. Ez a nevelő szemlélet jelenik meg a piac területén megrendezendő lecsófesztiválon is, ahol a gyerekeket több ingyenes program (ugrálóvár, kézműves foglalkozás stb.) mellett „zöld sarok” is várja.
A hangsúly természetesen a friss alapanyagok bemutatásán és a főzésen lesz.

 

Gyermekprogramok:


kosárfonás, fafaragás, nemezelés
cupcake készítés gyerekeknek
kézműves foglalkozás
szőlőprés
"Gyerekert" környezeti nevelés gyerekeknek
néptánctanítás
ugrálóvár
kürtőskalács készítés a gyerekeket is bevonva

Fellépnek:

a Gyöngyszem óvoda ovisai
Csernyus Kata, Márton és László népdalokkal
a Szenczi iskola néptáncosai
az Ady iskola citerazenekara

Minden program ingyenes!

Akció:

lecsóparadicson, és -paprika 100 Ft/kg 
vöröshagyma 130 ft/kg 
 
 

− A lecsófőző versenyre máris sokan jelentkeztek, de még lehet csatlakozni. A tűzifát a szervezők biztosítják. És hogy a verseny még érdekesebb legyen, a termelők is részt vesznek benne. Természetesen ki-ki a maga portékáját részesíti előnyben, és népszerűsíti az általa elkészített ételben is. Lesz tehát franciás lecsó, biolecsó, szarvaskolbászos lecsó és sok más érdekesség – mondta Kaszás Attila. − Az elkészült ételekből 500 forintért vásárolhat bárki egy-egy adagot. Az ebből befolyó teljes bevételt karitatív célra ajánljuk fel. Az önkormányzattal egyeztetjük, hogy mely területen van a legnagyobb szükség a pénzre.
A verseny szeptember 14-én reggel 9-kor kezdődik a Sportkastély melletti piactéren. További információ a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen kapható.