Pedagógusokat köszöntött a polgármester

Írta:  2013.10.07.
A Bonis Bona állami elismerésben részesült kerületi pedagógusokat Ughy Attila polgármester köszöntötte október 3-án a polgármesteri hivatalban.

Már korábban beszámoltunk arról, hogy Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért kitüntetést kapott Fenyvesi Mária, a Kastélydombi iskola matematika-kémia tanára, Miklósné Malek Erzsébet, a XVIII. kerületi SOFI edző-pedagógusa „versenyre való kiváló felkészítés” kategóriában és Krakkerné Berki Hajnalka, a Bókay iskola biológia-földrajz tanára, dr. Laczkó Mária, a Pestszentlőrinci Közgazdasági és Informatikai Középiskola magyar nyelv és irodalom-nyelvész tanára „kiváló tehetséggondozó” kategóriában.
A Bonis Bona kitűntetést 2013 tavaszán a Nemzeti Tehetség Program keretében alapította az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A díj elnevezése a Bonis bona discere – Jótól jót tanulni – latin közmondásból származik.

Az elismerést azoknak a tanároknak ítélik oda, akik legalább öt éven keresztül kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, és jelentős sikereket értek el a tehetséggondozásban, tanítványaik versenyre való felkészítésében.

Ughy Attila polgármester köszöntötte a Bonis Bona kitűntetésben részesített kerületi pedagógusokat, virágcsokrot és elismerő oklevelet nyújtott át nekik a polgármesteri hivatalban. (Dr. Laczkó Mária egy későbbi időpontban veszi át az oklevelet, mert a polgármesteri köszöntő időpontjában vidéki egyetemen tartott előadást.)
Az eseményen részt vett Bak Ferenc, az önkormányzat humánszolgáltatási irodájának vezetője is.
Az ünnepi pillanatokat követően kötetlen beszélgetéssel folytatódott a találkozó.
 

Hír naptár

« Szeptember 2018 »
H K Sze Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Csatlakozz közösségünkhöz