A kémia érdekes!

Írta:  2013.11.12.
Kitüntették a Kastélydombi iskola szaktanárát: Fenyvesi Mária a Richter Gedeon Nyrt. által alapított „Magyar Kémia Oktatásért” díjat vehette át három kollégájával együtt.

Két komoly szakmai díjat vihetett haza idén Fenyvesi Mária, a Kastélydombi Általános Iskola matematika-kémia tanára: a tanév elején vette át a Bonis Bona- díjat, amelyet a tehetséggondozásban komoly szerepet vállaló pedagógusok nyerhetnek el, majd alig néhány héttel később ítélte oda neki a Richter Gedeon Nyrt. által 1999-ben alapított alapítvány kuratóriuma a „Magyar Kémia Oktatásért” díjat.
− A Richter az alapítvány létrehozásával vállal szerepet a hazai kémiaoktatás támogatásában. Az alapítvány által létrehozott díjjal pedig a kémiát magas szinten, eredményesen oktató tanárok munkáját igyekszik elismerni – mondta dr. Lőw Miklós kuratóriumi elnök.


A díjat évente négy pedagógusnak adják át: egy általános iskolai, egy gimnáziumi és egy szakiskolai tanárnak, valamint egy határon túli magyar pedagógusnak.


− Általános iskolában kémiát tanítani eleinte könnyű, a látványos kísérletek lekötik a gyerekek figyelmét. Nehézzé akkor válik, amikor kiderül, hogy számolni is kell, az elmélettel is szükséges foglalkozni – beszélt Fenyvesi Mária saját és kollégái munkájáról. – Ahhoz, hogy valaki komolyan el tudjon mélyedni a kémiában, a tanórán kívül is foglalkoznia kell vele. Szerencsére erre nálunk van lehetőség, az érdeklődő gyerekek kisebb csoportokban tanulhatnak együtt. Jó látni, hogy sok tehetséges gyermek indul tovább ezen az úton.
 

Hír naptár

« Március 2018 »
H K Sze Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Csatlakozz közösségünkhöz