Zenével a rászorulókért

Írta:  2014.04.20.
A zene az ember egyik legszebb kifejezőeszköze. Az a nyelv, amelyen mindannyian értünk nemtől, kortól vagy nemzetiségtől függetlenül. A kerületi Lions klub a zene erejével szólt vendégeihez az adománygyűjtő koncertjén.
A Lions Klub Pestszentlőrinc Egyesület zenés jótékonysági kórushangversenyt rendezett április 18-án a városháza dísztermében. A koncert mottója Kodály Zoltán szavait idézte: A zene mindenkié. A vendégeket a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének elnöke, Magyar László köszöntötte. Elmondta, nagy örömére szolgál, hogy most az emberi hanggal mint a legcsodálatosabb hangszerrel szólíthatják meg az embereket és kérhetik támogatásukat a rászorulók megsegítéséhez.

A koncert a „Segítsen, hogy segíthessünk” elvet követte, így a Speciális Fejlesztő és Oktató Intézmény (SOFI) nemcsak a kerületi klub pártfogoltjaként, hanem fellépőként és támogatóként is részt vett a műsorban. A helyi Lions klub a megalakulása óta kiemelt figyelmet fordít ennek az intézménynek a fejlesztésére, főként pénzadományokkal, eszközök vásárlásával és programok szervezésével járul hozzá az intézmény működéséhez.
A jótékony célú hangversenyen fellépett Szabó Antal, a SOFI 13. osztályos tanulója, a kerületi németszármazású polgárok egyesületének Liederschatz kórusa, a Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium végzett diákjaiból és szülőkből álló Vörösmarty Családi Kórus három tagja, valamint a Sonore Vegyeskar.
 

Hír naptár

« Február 2017 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

Csatlakozz közösségünkhöz