Korda-Balázs-koncert a Rózsában

Írta:  2014.06.02.
Szereti a kerületi közönség a Korda-Balázs házaspárt, amely nem először lépett fel a Rózsa színpadán.
Balázs Klári és Korda György, napjaink talán legismertebb sztárpárja, koncertjeivel több évtizede nyújt feledhetetlen élményt a rajongóinak. A művészházaspár néhányszor fellépett már a kerületünkben is. Ezúttal a Rózsa Művelődési Házban adtak telt házas koncertet május 30-án.

Ha megemlítjük Korda György nevét, akkor – függetlenül attól, hogy fiatalokról vagy idősebbekről van szó – mindenki fel tud sorolni néhány olyan örökérvényű slágert, amelyet az előadóművész vitt sikerre. S ha a Korda–Balázs házaspár neve kerül szóba, akkor is akad bőven olyan fülbemászó dal, amelyet szinte mindenki azonnal a nevükhöz köt.
Korda György a múlt évben több életműkoncertet adott abból az alkalomból, hogy 55 évet töltött már az énekesi pályán. Ezért arról érdeklődtem, hogy azóta ugyan eltelt néhány hónap, de a mostani fellépésük kapcsolódik-e ehhez a sorozathoz. A népszerű előadóművész azonnal rávágta, hogy ez nem életmű-, hanem Korda–Balázs-koncert.
– A pályánk annyira összeforrt már, hogy lehetne akár az is, de ez most egy show-műsor – mondta az énekes.
S valóban az volt, mert nemcsak kiálltak a színpadra, és elénekelték a nagyérdemű által jól ismert slágereket, hanem a fellépéseikhez kapcsolódó sztorikat is meséltek a közönség nagy derültségére. Azt is megemlítették, hogy immár 34 éve alkotnak egy párt és lépnek fel együtt a színpadon.
A koncerten az elmúlt évtizedekből olyan slágereket hallhattunk Kordával, mint a Bocsánat, hogy ha kérdem, Szeress úgy is, ha rossz vagyok, Mamma Maria, Lady Karnevál, Gyöngéden ölelj át, Virágeső vagy éppen a Balázs Klárival előadott Találd ki gyorsan a gondolatom című legendás duettet. És a két előadóművész nem elégedett meg azzal, hogy „csak” ők énekelnek, hanem megénekeltették a közönséget is.