Szinesztézia a mindennapokra

Írta:  2014.11.28.
Különleges ékszerkiállítás nyílt a Pestszentimrei Közösségi Házban. Az egyedi darabok energiát és megnyugvást hoznak a rohanós hétköznapokba.
Több mint két évtizede tervez és készít egyedi ékszereket Molnár Gabriella. Ékszerei nem mindennapi darabok, amelyek mindegyikéhez külön érdekességek és történetek kapcsolódnak.

– Az első nyakláncom elkészítése egy évembe telt – mesélte az alkotó. – Az inspirációt a Szépművészeti Múzeum egyiptomi gyűjteményéből merítettem, ahol lenyűgöztek a korabeli gyöngyök, ékszerek és amulettek. Ezt követően kezdtem komolyabban foglalkozni az ékszerkészítéssel.
Molnár Gabriella elmondta, hogy a mostani tárlat alkotásait több év alatt készítette el, és a világ minden tájáról származó kézműves gyöngyöket és ékszereket ismerhetünk meg általuk. Az ékszereket először próbaképpen készíti el, és akár hónapokig módosítgat rajtuk, míg el nem nyerik a végleges állapotukat. Azt vallja, hogy ezek a tárgyak kicsiny energiahordozók, és védelmező amulettként működnek.
– A hétköznapok szürkeségét, egyhangúságát színekkel és formákkal enyhítjük. Ezek jó hatással vannak a közérzetünkre. Napi varázslásunk része, hogy ékszereket, bizsukat hordunk.

A kiállítást november 26-án Molnár Gabriella barátja, Galgóczi Ágnes nyitotta meg, aki hosszú ideje támogatja a művészt elképzelései megvalósításában. A vendégeket Ódor Katalin, az intézmény igazgatója köszöntötte, s az eseményen közreműködött Lazzari Daniele gitárművész, a Dohnányi Ernő Zeneiskola tanára. A kiállítás a PIK nyitvatartási idejében január 5-ig tekinthető meg. A tárlat érdekessége, hogy az ékszerek a kiállítás ideje alatt is megvásárolhatók, egy-egy eladott darab helyére folyamatosan újabbak kerülnek majd.
 

Hír naptár

« Szeptember 2018 »
H K Sze Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Csatlakozz közösségünkhöz