Gazdálkodj akkusan!

Írta:  2011.04.08.
A Kiskert Környezetvédelmi Egyesület elkötelezett fiatalok kezdeményezésére jött létre. Az egyesület célul tűzte ki a szelektív hulladékgyűjtés, komposztálás bevezetését, és ezt figyelemmel kíséri az önkormányzati intézményekben, társasházakban.
 
A környezetvédelmi szemléletformálást nem lehet elég korán kezdeni, ezért a CCR Magyarország Kft., az elemek és akkumulátorok hulladékainak kezelését koordináló közhasznú szervezet és a Kiskert Környezetvédelmi Egyesület több alkalommal hirdetett „Gazdálkodj Akkusan!” címmel elemgyűjtő versenyt bölcsődések és óvodásoknak.

Legutóbb október 1-én 
indították útjára a márciusig tartó vetélkedést.
– A „Gazdálkodj Akkusan!” budapesti versenyben több mint 300 fővárosi intézmény vett részt – mondta Gálovics Ágnes, a Kiskert Környezetvédelmi Egyesület elnöke. – A kerületből 17 óvoda nevezett be, melyek közül az eddigi állás szerint a pestszentimrei Gyöngyszem Óvoda (Vezér utca 46.) vezet.
A végeredményről hamarosan értesítik az intézményeket. A helyezettek játékokat kapnak, valamint a szemléletformáláson túl a kicsik által gyűjtött elemek és akkumulátorok minden egyes kilogrammja után öt forint támogatáshoz jut a Bakonyszücsi Daganatos Betegek Rehabilitációs Lelki Otthona.

– Az eredmények, a jelentkezők létszáma felülmúlta a várakozásainkat – hangsúlyozta Zsifkovits András, a CCR Magyarország ügyvezető igazgatója – A verseny mindenképpen hasznos, mert azokban az intézményekben ahol megvalósítottuk a szelektív hulladékgyűjtést, ott a gyerekek nagyon gyorsan hozzászoktak, hogy vigyázzanak környezetükre, és már eszükbe sem jut PET-palackot, elemet a háztartási hulladék közé dobni.