Európa életképei

Írta:  2011.07.01.
Az Európai Unió tagországait bemutató kiállítást rendezett a Szent Lőrinc-lakótelepi Nyugdíjas Klub és a Tájak, Korok, Múzeumok Egyesülete Szentlőrinc-lakótelepi Tagcsoport július 1-jén a Kondor Béla Közösségi Házban.

 
A tárlat megnyitóján Ughy Attila polgármester, országgyűlési képviselő levelét Császár Bíró Lilla, a közösségi ház megbízott igazgatóhelyettese olvasta fel.
„Ha sokfélék is vagyunk, ha más nyelven is beszélünk, Franciaországtól Lettországig egyszerre és egyidőben ismerjük fel a szépet és érdekeset.
Önök nagyszerű alkalmat adtak arra, hogy Európa életképeit a kerületnek is megmutassák.
A nagyszerű jelző nem lehet túlzó, ugyanis fontos és sikeres féléven vagyunk túl, amely történelmünkben először rótta ránk azt a feladatot, hogy az Európai Unió soros elnöki tisztjét ellássuk.”
Köszöntőt mondott Hidasy Oszkárné, a Szent Lőrinc-lakótelepi Nyugdíjas Klub és a Tájak, Korok, Múzeumok Egyesülete Szentlőrinc-lakótelepi Tagcsoport vezetője.
– A kiállítás megrendezésének apropója az volt, hogy lezárult a magyar soros EU-elnökség – mondta Hidasy Oszkárné. – Tudtuk, hogy nem lesz könnyű feladatunk bemutatni a 27 tagországot, de bátorított bennünket, hogy korábban az Európai Unióról szóló nyugdíjasoknak meghirdetett országos versenyen 3. , a Nők a XVIII. kerületért Alapítvány (NATIK) vetélkedőjén 2. helyezést értünk el.
A tagállamokat bemutató tablók készítéséhez a kerületi kisebbségi önkormányzatok, Lőrinci Nagykönyvtár,  Kondor Béla Közösségi Ház, Szeretve Tanulni Oktatási Egyesület, NATIK tagjai is segítséget nyújtottak.

A tárlat július 1-jétől 9-ig tekinthető meg a Kondor Béla Közösségi Házban.