Minden gyermeknek legyen karácsonya

Írta:  2012.02.15.
Alig két hetük volt a kreatív karácsonyi gyűjtési akciót megszervezni az OKSZI Műhelybe tömörült civil szervezeteknek, az eredmény mégis várakozáson felüli volt. Megközelítőleg száz gyermeknek tudtak ajándékot adni, az összegyűlt adományokból pedig semmi nem került a kukába.

Mindenkinek jutott valami jó
Az, hogy az adományozók nemcsak segítettek a rászoruló gyerekeknek, hanem csupa jó minőségű ruha, játék és könyv indulhatott útjára karácsony előtt, különösen jóleső gondolat a mai, gyakran szívtelennek nevezett világban.
– A kezdeményezés lényege az volt, hogy részesüljenek a karácsony meghittségében azok a nélkülöző gyermekek és rászoruló családok is, akik, illetve amelyek átmenetileg vagy akár tartósan otthonban élnek. A felhívásunk nyomán többen segítségünkre voltak, köztük a Kassa utcai iskola, a Bókay iskola és a Tébláb iskola tanulóinak szülei és tanárai, valamint a Téglagyári Megálló Étterem vezetője is. Segítségükkel több mint 9 köbméternyi ajándékot juttattunk el a Gyermekek és Családok Átmeneti Otthonába, a Gyöngyvirág utcai Gyermekotthonba és az Esélyteremtő Műhely által regisztrált rászoruló gyermekeknek. Azt gondolom, a mostani gyűjtés jó példa arra, hogy összefogással tudunk segíteni a rászorulóknak – mesélte Kis Ágnes, a műhely vezetője.
A Gyöngyvirág utcai Gyermekotthonban is nagyon örültek a gyerekek az ajándékoknak, amelyek közül mindenki kedvére válogathatott.
– Miután megérkeztek az ajándékok a testületi szobába, bejöhettek a gyerekek, és kezdődhetett a válogatás. Rengeteg plüssállatot kaptunk, mindennek örültek, de talán a társasjátékok, az autók és a könyvek aratták a legnagyobb sikert – mondta Szotkó Judit, a gyermekotthon vezetője.