Az eső meghozta a kedvet

Írta:  2013.09.16.
Várakozáson felüli volt az érdeklődés az első imrei lecsófőző versenyen: az eső ellenére 12 nevező szállt versenybe.
Az eső majdnem elmosta a szeptember 14-re meghirdetett Lecsófesztivált, de a színpadi programokon kívül végül sikerült megtartani a rendezvényt. Sőt a várakozásokat felülmúlva 12 adag ételt kellett elbírálnia a zsűrinek.

– Mindenki hős, aki ma kijött a Sportkastélyhoz. A főzni imádók és a piacon ma árusító termelők is, akik mindannyian dacoltak az időjárással, és gyakorlatilag megmentették a napot – mondta Lévai István Zoltán alpolgármester.
A balkáni eredetű lecsó régóta a magyar konyha egyik legjellegzetesebb étele, amelynek alapja a pirospaprikán kívül a hagyma, a paradicsom és a zöldpaprika. Ezeken kívül ízlés szerint gyakorlatilag bármi belekerülhet a lábasba. Ennek jegyében a Pestszentimrei Sportkastély melletti szabad területen készült tojásos és cukkínis lecsó is, s a legtöbb bográcsból nem hiányzott a virsli vagy a kolbász sem. Volt, aki palacsintába töltötte a kész ételt, és volt, aki darált húsos lecsót főzött.
– Amilyen reménytelenül indult a reggel, amikor az esőben alig néhányan ácsorogtunk tanácstalanul, a csapatok érkezésével úgy lett egyre jobb a hangulat, és a főzés szeretete végül erősebbbnek bizonyult az időjárásnál – mondta a zsűrit vezető Végh Tamás mesterszakács.
A lecsófőző versenyt az Egyes sátor nevű csapat, egy baráti társaság nyerte a Pestszentimre SK és az Együtt Pestszentimréért Egyesület előtt. Az első három helyezett jutalma a Joe Bácsi Étterem vacsorameghívása volt, a győztes pedig egy hatalmas vándor fakanalat is átvehetett.
 

Hír naptár

« Szeptember 2018 »
H K Sze Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Csatlakozz közösségünkhöz