Gyógyító nap a Kondorban

Írta:  2013.10.28.
Az egészségmegőrzés és a természetes gyógymódok iránt érdeklődők gazdag vasárnapi programon vehettek részt október 27-én, a Kondor Béla Közösségi Házban.

– Immár huszonöt éve megrendezzük az egészség és természetes gyógymódok napját a közösségi házban – mondta Szabó Csabáné, Otília, a program szervezője. – A kezdetekben Oláh Andor szentendrei orvos tartott előadásokat az ember egészségét és gyógyulását biztosító természetgyógyászat testi-lelki-szellemi módszereiről. A programszervezés alkalmával igyekeztem később is ezt a vonalat követni.

A nagyteremben folytak az előadások, valamint különféle masszázs, életmódtanácsadás, csontkovácsolás, ringatóterápia szolgáltatást ingyenesen igénybe lehetett venni, és kedvezményes áron gyógyhatású készítményeket is vásárolhattak az érdeklődők.
Az előadássorozatot az ezoterikus témákkal foglalkozó Balogh Béla Elkezdődött…A magyarság szerepe az új világrendben című előadása nyitotta meg, majd az Új világ vagy aranykorszak című könyvét dedikálta az előadó.

Dr. Schuster Winfried András orvos-természetgyógyász a kvantumérintésről beszélt, őt követte Matyi István doktor, táplálkozáskutató, aki hangsúlyozta, hogy nem szereti az orvos elnevezést, ő doktornak tarja magát, amit nem címnek, hanem védjegynek tekint. A doktor előadásában az egészségről, mint a test, lélek és a szellem egységéről beszélt. Ezt az egységet a televízió színes képéhez hasonlította. Ha a képernyőn a színek egymást fedik, akkor szép lesz a kép, ha horizontálisan széthúzódnak, akkor megbomlik az egység, tehát nem beszélhetünk egészségről.
A nap zárásaként Vlagyimir Linnyik parafenomén, okleveles extraszensz gyógyító az Egészség és Környezetjavító gyógyító meditációt tartott.