Jó évet zárt a Nyugdíjasok Akadémiája

Írta:  2014.06.15.
Kétszáznál többen diplomáztak idén a Nyugdíjasok Akadémiáján.
Valamivel több mint 200 szépkorú vette át az év végi oklevelet a Nyugdíjas Akadémia harmadik évadját lezáró, június 14-i előadás előtt. Az önkormányzat tanácstermében Ughy Attila polgármester köszöntötte a megjelent végzős hallgatókat, és adta át nekik a megérdemelt elismeréseket. A Zsigmond Király Főiskolával közösen szervezett előadás- és tanfolyamsorozat sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy számos résztvevő több oklevelet is átvehetett.

Az akadémia három éve alatt megsokszorozódott az érdeklődők száma, akik ráadásul a szombati fő előadásokon kívül számos egyéb tanfolyamra járhatnak és – amint az Ughy Attila is megerősítette – igénylik is a változatos, új ismeretekkel gazdagító foglalkozásokat.
- Egyre szélesebb körben elterjedt az akadémia híre, egymás után jöttek idén is az idősek, és nem csak a fő előadásokra – mondta a polgármester. – Magas volt a részvételi arány a több szintű angol nyelvtanfolyamokon, illetve az egyéb ismereteket adó foglalkozásokon is. Az idősödő korosztály számára fontos a szellemi frissesség ében tartása. Számos témakör közül választhattak, és olyan új igények is felmerültek évközben, minthogy az angol mellett jó lenne a német, sőt az orosz nyelv tanulásának, illetve a meglévő nyelvtudás felfrissítésének lehetősége. Ugyancsak sokakat érdekel a számítógép kezelés elsajátítása, illetve az ismerkedés az internet világával.

Ughy Attila a Nyugdíjasok Akadémiájának közösségteremtő szerepét is kiemelte, többek között utalva arra, hogy az 50 év felettiek körében kevés alkalom adódik új ismeretségek, barátságok kialakulására.
- Az akadémia segítségével ezek a társadalmi kapcsolatok is fejlődnek. A közös érdeklődés, az azonos helyre járás során szövődnek barátságok, de legalábbis jó ismerősei lesznek egymásnak azok, akik itt találkoznak – tette hozzá a polgármester.
Az akadémia résztvevőit egyébként az év zárásaként, június 19-én hajókiránduláson látja vendégül a XVIII. kerületi önkormányzat.
 

Hír naptár

« Június 2018 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Csatlakozz közösségünkhöz