Elemek szűrése dátum szerint: szerda, 24 február 2016

Nyolcadik félévét kezdte el a Pestszentlőrinc-Pestszentimre Nyugdíjas Akadémia a Polgármesteri Hivatalban. Több százan már évek óta visszatérő hallgatói a Zsigmond Király Főiskola kihelyezett ingyenes senior tanfolyamainak.

Kategória: Webhíradó18

A Reds Budapest Baseball csapat utánpótlás korosztálya nem talált legyőzőre a saját szervezésű teremtornáján. Négyszer nyertek a lőrinci basballosok.

Kategória: Webhíradó18

Szoboszlai Patrik nyolcszoros magyar bajnok, ötszörös osztrák-magyar bajnok, háromszoros Alpok-Adria kupagyőztes és a 2010-es ifjúsági olimpiára is kijutott BMX Cross sportágban. Patrik gyermekkora óta a kerületben él, 8 éves korában barátai unszolására kezdett el BMX-ezni a Bókay-kertben.

Kategória: Webhíradó18

Szerda 16.00 óra a Bókay-kertben (1184 Budapest, Szélmalom utca 33.) 

Időpont: február 24.


Előzetes telefonos bejelentkezés: +36-30/57-53-262-es számon

LENDÜLETBE HOZZUK! - Ingyenes sportolási lehetőségek, kerületünk felnőtt lakosai részére

Kategória: Események

Szerdánként 19.00-20.00 óra között a Kastélydombi uszodában (1188 Budapest, Nemes utca 56-60.)
Időpont: február 24.

Előzetes regisztráció: +36/20 23-23-823 (Új belépőknek előzetes bejelentkezés szükséges!)

LENDÜLETBE HOZZUK! - Ingyenes sportolási lehetőségek, kerületünk felnőtt lakosai részére

Kategória: Események

Több mint 171 millió forintból újult meg a Csontváry Iskola.

Kategória: Önkormányzat

Egy csendes utca pillanatai az elmúlt évszázad viharaiban.

Kategória: Kultúra

Az idejében felfedezett rákbetegség nem számít halálos kórnak.

Kategória: Közélet

Japán világöröksége címmel fotókiállítás nyílt február 17-én a Pestszentimrei Közösségi Házban.

Kategória: Kultúra

Tisztelt Lakosság!

A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012.(XI.8.) Kormányrendelet, 37.§-ban foglaltaknak megfelelően ezúton tájékoztatom Önöket, hogy Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata az Alacskai út – Ganz Ábrahám utca - Kerékkötő utca –Termény utca –- Kerékvágás utca – Szántás utca által határolt területre vonatkozóan új Kerületi Építési Szabályzat készítését indítja el.

A fenti terület jelenleg egységesen a lakóterületek közé tartozik. A területen a mezőgazdasági műveléshez igazodó, hosszú, keskeny telkek találhatóak. A kialakult, mezőgazdasági művelésre alkalmas telekstruktúra (hosszú keskeny telkek) nem alkalmas a lakóterületi funkcióra, városrendezési szempontból is megfelelő és a jól használható lakótelkek hiányában. A hatályon kívül helyezett szabályozási terv felülvizsgálata és ez alapján új Kerületi Építési Szabályzat készítése elengedhetetlen a terület jövőbeni rendezett fejlődése érdekében.

Az új tervvel kapcsolatos lakossági vélemény-nyilvánításra a terv készítésének véleményezési szakaszában, a partnerségi egyeztetés keretében kerül sor a jövőben. A véleményezési dokumentum a www.bp18.hu oldal Hirdetményei között, valamint a Főépítészi csoport oldaláról lesz elérhető. A partnerségi egyeztetés pontos időpontjáról ugyanezen fórumon fogjuk tájékoztatni Önöket!

 

Kategória: Hirdetmények