Elemek szűrése dátum szerint: péntek, 20 november 2015

Idén elkészült a régi légiforgalmi irányító központ felújítása, és ennek következtében több szolgáltatását is „hazatelepíti” a HungaroControl.

Idén elkészült a régi légiforgalmi irányító központ felújítása, és ennek következtében több szolgáltatását is „hazatelepíti” a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. A XVIII. kerületben működő cég a jövőben is együttműködik a pestszentlőrinc-pestszentimrei önkormányzattal, valamint tevékenysége révén érintett fővárosi kerületek és egyéb települések vezetésével.
Minderről, és a társaság egyéb idei tevékenységéről és jövőbeni terveiről az ötödik alkalommal megrendezett önkormányzati partnerségi találkozón számolt be Szepessy Kornél, a HungaroControl vezérigazgatója.
- A célunk továbbra is az, hogy a működési környezetünkben élő lakosság életkörülményeit javítsuk, a káros hatásokat csökkentsük, és védjük a környezetet. A légiközlekedés fejlesztése terheket ró az érintett településekre, ezeket pedig igyekszünk kompenzálni – mondta a november 18-i találkozón Szepessy Kornél, aki több elvégzett fejlesztésről is beszélt.

hc
Ilyen a free route airspace elnevezésű navigációs szolgáltatás, ami az országhatáron belüli szabadon választott repülési útvonalat jelenti.
- Időszakosan már egyes országokban volt hasonló, de állandó jelleggel Magyarországon elérhető először ez a szolgáltatás. A lényege az, hogy a repülőgépek a szabadon választott repülési útvonallal időt, üzemanyagot és pénzt takarítanak meg. A változtatásnak környezetvédelmi hatásai is vannak. – mondta a vezérigazgató, hozzátéve, hogy ősszel létrejött a Romániával közös éjszakai free route rendszer, aminek továbbfejlesztése tavasszal várható.
A HungaroControl a felújított régi irányító központba telepíti a tudásközpontját. Itt működik majd a szimulációs központ, a légiforgalmi irányítóképzés, és a kényszerhelyzeti központ is. A cég 11 felsőoktatási tanszékkel és két kutatóintézettel kötött együttműködési megállapodást, hogy a szakmai utánpótlásképzés megfelelő legyen.
A társaság továbbra is működteti azt a pályázati rendszert, amelyen keresztül többek között a XVIII. kerületi Csiga Biga Bölcsőde játszóudvarának felújítását és hasonló beruházásokat támogatott.
Lévai István Zoltán alpolgármester rendkívül fontosnak tartja az önkormányzat és a légiforgalmi szolgálat közti együttműködést.
- A HungaroControl kiemelt partnerünk, és nagyon jó, hogy folyamatosan tartja a kapcsolatot a vele együttműködésben lévő önkormányzatokkal. Azért is fontos ez, mert a cég részt vesz a társadalmi felelősségvállalásban, segíti a kerületet is, fejlesztési forrásokat biztosít, nem mellékesen évek óta támogatja a PLER élvonalbeli kézilabdacsapatát is. Az önkormányzat, ahogy eddig, úgy a jövőben is együttműködik, és támogatja a HungaroControl terveit – mondta az alpolgármester.

Kategória: Önkormányzat

Nem csak az idősebb korosztályoknak van szükségük rendszeres egészségügyi szűrésre. A Zsebők szakrendelő holnap főleg az aktív korúakat várja.

Kategória: Közélet

WEBHÍRADÓ18 Jubileumi testületi ülést tartott a Rózsa Művelődési Házban az első szabad önkormányzati választások kapcsán az önkormányzat. Az elmúlt 25 év közösen elért kerületi eredményeit idézték fel a szónokok.

Kategória: Webhíradó18

WEBHÍRADÓ18 Mindenki számára jut egy pad a felújított Kossuth téren. Kerületünk főtere díszbe öltözött. A parkban eddig inkább az idősek sétálgattak szívesen, de az új térszerkezet, amely a korábban a kerületben élő és alkotó Kondor Béla képzőművész motívumait idézi, most a fiatalok tetszését is elnyerte.

Kategória: Webhíradó18

WEBHÍRADÓ18 Az önkormányzatnál négy éve lehet pályázni komposztálóedényekre. A program egyre népszerűbb a kerületben, idén 200-nál is többen pályáztak.

Kategória: Webhíradó18

WEBHÍRADÓ18 Első ütemben a 182-es és a 184-es vonalán indultak útnak, de már az ősz folyamán több máskerületi vonalon feltűnnek. A riportban Ughy Attila polgármester mondja el, mért fontos ez a változás a helyi közösségi közlekedésben.

Kategória: Webhíradó18

Komoly áldozatokat kellett hozni Pestszentlőrincen az önkormányzatiság megszületéséért és megszilárdulásáért – derült ki Grünvald Mária helytörténeti visszatekintéséből.

Kategória: Önkormányzat

 WEBHÍRADÓ18 Fordulatos mérkőzésen nyert a Városgazda Utánpótlás Akadémia az Újpest Futsal Club csapata ellen a Futsal NB II középcsoportjában. A Lőrinci Sportcsarnokban 6-5 -ös győzelmet ünnepelhettek a hazaiak.

Kategória: Webhíradó18

WEBHÍRADÓ18 Környezetvédelmi road show érkezett a Kondor Béla Közösségi Házba. A Fővárosi Közterület Felügyelet szemléletváltó bemutatóján kerületi gyerekek ismerkedhettek meg a szemét újrahasznosításának fontosságával.

Kategória: Webhíradó18

A táncegyüttes 25 éve osztja meg a kerületiekkel a néptánc és a hagyományok szeretetét.

Kategória: Kultúra