BÉCSI, NYUGAT MAGYARORSZÁGI (Sopron-Kőszeg) tanulmányúton való részvétel anyagi támogatására

Írta:  2015.09.21.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc- Pestszentimre Önkormányzata Közművelődési és Sport Közalapítványa ösztöndíj pályázatot hirdet a kerületben működő vizuális neveléssel foglalkozó pedagógusok, közművelődési szakemberek, képző-, és iparművészek számára
BÉCSI, NYUGAT MAGYARORSZÁGI (Sopron-Kőszeg) tanulmányúton való részvétel anyagi támogatására.

A pályázat célja, hogy megismertesse a résztvevőket a kortárs és a klasszikus művészet tendenciáival. Beépítse a megszerzett tapasztalatokat a közoktatásba, tájékoztatást nyújtson a kerület érdeklődő közösségeinek bemutató előadások szervezésével, felfrissítse az alkotók szemléletét, pozitív hatást gyakoroljon a Pestszentlőrinc- Pestszentimre művészeti, kulturális, művészetoktatási életére.

A támogatás forrása:
a Közművelődési és Sport Közalapítvány által elkülönített 1,4 millió forint.

A résztvevők köre:
A pályázaton részt vehetnek mindazok a kerületben dolgozó művészeti neveléssel foglalkozó pedagógusok, akik vállalják, hogy megszerzett tapasztalataikat beépítik tanórai tevékenységükbe, és ezt dokumentálják.
Olyan, a kerületben, a közművelődés területén dolgozó munkatársak, akik előadásokat, bemutatókat szerveznek a szélesebb közönségnek tapasztalataikról, és elképzeléseiket, annak megvalósítását dokumentálják.
Azon, a kerületi művészeti életében szerepet játszó alkotók, akik vállalják, hogy közös kiállításon mutatják be a tanulmányút egyik állomásán, Kőszegen alkotásaikat, majd a Kondor Béla Közösségi házban állítanak ki összegző kiállítás keretében.

A pályázat leírása:
Azok a kerületben dolgozó vizuális neveléssel foglalkozó pedagógusok, közművelődési szakemberek, képző-, és iparművészek pályázhatnak, akik szakmai tevékenységükbe eredményesen építhetik be a tanulmányút során megszerzett ismereteiket.
A támogatás magában foglalja az utazás, szállás és belépődíjak árát, melyet a nyertes pályázó az utazásszervező számára  számla ellenében befizet  A pályázaton elnyert összeg a pályázó által egyéb célokra nem fordítható. A nyertes pályázóval a Közalapítvány szerződést köt.
A támogatás 30 főre szól.
A kitöltött pályázati jelentkezési laphoz mellékelni kell egy rövid, maximum 30 soros (12-es betűméret) motivációs leírást, mely röviden bemutatja a pályázó szakmai tevékenységét, a tanulmányúton megszerzett tapasztalatok hasznosításának lehetőségeit. ( Közművelődési szakembereknél: kiállítás szervezés koncepciós vázlata, pedagógusoknál: hogyan építhető be a tanév rendjébe a megszerzett tapasztalatok átadása, művészeknél: várhatóan milyen hatást gyakorol az alkotói tevékenységére a tanulmányút stb.)

A tanulmányutat 2014. szeptember 19-20. között szervezik a rendezők. (Péntek reggeli közös indulás, szombat esti érkezés, egy éjszaka szálláson. Az utazás busszal történik.
Útvonal: Pestszentlőrinc, Kondor Béla Közösségi Ház-Bécs, kiállítások megtekintése-Sopron, 1 éjszaka- Kőszeg, kiállítás megnyitó, minikonferencia-Budapest)

A művészek jelentkezésükkel vállalják, hogy 1 db sík kétdimenziós művet, melynek maximális mérete 100 x 70 cm kiállításra kész állapotban átadnak szeptember 5-ig a Kondor Béla Közösségi Ház munkatársainak, akik vállalják a kiállítás helyszínére szállítást, valamint a visszaszállítást szervezik. A pályázó művészek részt vesznek két alkotással a Közösségi Házban 2015 elején nyíló Reflexiók II. című beszámoló kiállításon.

A pályázat kiírója a győztes pályázókat értesíti, az önkormányzat honlapján nyilvánossá teszi. 

A pályázatok beadásának határideje:          2014. június 27. péntek

Döntés:                                                            2014. augusztus 26.

Kiértesítés:                                                      2014. augusztus 29-ig.

Beszámoló:

A győztes pályázók vállalják, hogy tapasztalataikra építve rövid, maximum 40 soros (12-es betűméret) beszámolót készítenek, melyben bemutatják a tanulmányúton megszerzett ismeretek hasznosítását, illetve az alkotók vállalják, hogy részt vesznek a Kondor Béla Közösségi Ház által szervezendő „Reflexiók II.” című kiállításon, és írásos beszámolót készítenek a tanulmányút művészetükre gyakorolt hatásáról. (Maximum 40 sor 12-es betűméret). Az írásos beszámolók leadási határideje: 2014. december 19.

A pályázatokat elektronikus formában a következő címre kérjük mellékletként (csatolt fájlként) elküldeni:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kérjük, az e-mail tárgyához írják be: „becsi_tanulmanyut_2014”

Budapest, XVIII. ker. Pestszentlőrinc- Pestszentimre Önkormányzata
Közművelődési és Sport Közalapítványának kuratóriuma

docLetöltés - Jelentkezési lap és motivációs levél