Elemek szűrése dátum szerint: hétfő, 19 szeptember 2016

Egész napos közlekedési vetélkedőt tartott iskolás, és óvodás gyerekek részére a sportkastélyban a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Kategória: Webhíradó18

A gyermekek számára is izgalmas programokat tartogatott a Szeptemberi Kóstoló. Zenés és táncos műsorok, vidámpark és állatsimogató fogadta a kicsiket. A nap végén pedig egy repülőgépet is átadtak az ifjaknak!

Kategória: Webhíradó18

Az október 2.-i népszavazás tétjéről beszélgető sorozatot indított az üllői úti Polgárok Házában Kucsák László országgyűlési képviselő.

Kategória: Webhíradó18

Tisztelt Lakosok!

 

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér területén nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházáshoz kapcsolódó módosítás, valamint a Repülőtér zajgátló védőövezetének helyi településrendezési eszközbe való átvezetése kapcsán Pestszentlőrinc-Pestszentimre Városrendezési és Építési Szabályzatáról szóló 60/2006. (IX.12.) önkormányzati rendeletének (a továbbiakban: PPVSZ) módosításra fog sor kerülni.

A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012.(XI.8.) Kormányrendelet, 41.§-ban foglaltaknak megfelelően a módosítással összefüggésben partnerségi egyeztetést folytatunk le.

A módosítással kapcsolatos lakossági vélemény-nyilvánításra is lehetőség van. A véleményezési dokumentum a www.bp18.hu oldal Hirdetményei között, valamint a Főépítészi csoport oldaláról a http://www.bp18.hu/foepiteszi_munkacsoport címen 2016. szeptember 28-tól érhető el. Kérjük, hogy a partnerségi egyeztetés szabályairól szóló, 4/2014. (III.14.) önkormányzati rendelet 3. §-a alapján, fogalmazzák meg módosítással kapcsolatos véleményüket és észrevételeiket, amit elektronikus formában a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre juttathatnak el. A vélemények és észrevételek megküldésének határideje 2016. október 28.

Jankovits Vera főépítész

 

Kategória: Hirdetmények

Az október 2-i, kötelező betelepítési kvóta-ellenes népszavazáshoz kapcsolódva beszélt a különböző vallású és kultúrájú párhuzamos társadalmak okozta problémákról Georg Spöttle a Polgárok Házában.

Kategória: Közélet

Különös időutazáson vehettek részt azok, akik szeptember 17-én délután a Bókay-kert tőszomszédságában lévő Herrich-Kiss villa teraszán gyülekeztek.

Kategória: Kultúra

Mintha újonnan készült borításon lépne pályára az ember, olyan érzés fogja el a Vilmos Endre Sportcentrumban felújított sportcsarnokba lépve.

Kategória: Sport

Jézus az irgalmasság arca. Társai vagyunk! - Ezzel a mottóval szervezték idén a Katolikus Társadalmi Napokat.

Kategória: Civil

A következő évtizedeket, és több generáció jövőjét meghatározó döntésnek tartja az október 2-i népszavazást Pestszentlőrinc-Pestszentimre, Csepel és Rákosmente polgármestere is.

Kategória: Közélet

Szakrális kerámiák címmel nyílt meg Gy. Kamarás Katalin fazekas, keramikus kiállítása szeptember 15-én a Pestszentimrei Közösségi Házban.

Kategória: Kultúra

Hír naptár

« Október 2015 »
H K Sze Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Csatlakozz közösségünkhöz