Elemek szűrése dátum szerint: szerda, 15 június 2016

Éppen 125 éve, 1891 júniusában alapította meg Bókay Árpád az öccsével, ifj. Bókay Jánossal a Magyar Szent Korona Országainak Balneológiai Egyesületét. Valószínűleg ez adhatta az ötletet azoknak, akik a mai Pestszentlőrinc területére fürdővárost álmodtak meg.

Kategória: Pest-Budai Látkép

Tisztelt Lakosság!

A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012.(XI.8.) Kormányrendelet, 37.§-ban foglaltaknak megfelelően ezúton tájékoztatom Önöket, hogy Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata az Alacskai út (gyáli Határ út) – Boronás utca –Kerékvágás utca – Aratás utca által határolt területre vonatkozóan új Kerületi Építési Szabályzat készítését indítja el.

Az Alacskai út mentén, Vecsés és Gyál határában elhelyezkedő tömb jelenleg nem tartozik a beépítésre szánt térségek közé. Jelenlegi mezőgazdasági besorolása ellenére lakóterületi telekosztással rendelkezik. Az övezeti besorolás miatt a területen lakóépületek elhelyezése nem lehetséges, a mezőgazdasági hasznosítás nem jellemző, így annak nagy része beépítetlen, rendezetlen. Kerületi Építési Szabályzat készítése elengedhetetlen a terület jövőbeni rendezett fejlődése érdekében, amelynek fő célja a lakóterületi kialakítás.  

Az új tervvel kapcsolatos lakossági vélemény-nyilvánításra a terv készítésének véleményezési szakaszában, a partnerségi egyeztetés keretében kerül sor a jövőben. A véleményezési dokumentum a www.bp18.hu oldal Hirdetményei között, valamint a Főépítészi csoport oldaláról lesz elérhető. A partnerségi egyeztetés pontos időpontjáról ugyanezen fórumon fogjuk tájékoztatni Önöket!

                                                                                                         

2016. június                                                                                  

                                                                                                          Jankovits Vera főépítész

Kategória: Hirdetmények

Ilyen riázást már rég hallott a régi Piactér.

Kategória: Sport

A Polgármesteri Hivatal közleménye a hagyatéki ügyek intézéséről.

Kategória: Önkormányzat
2016.06.15.

Be a medencébe!

A Városgazda Utánpótlás Akadémia idényzárójával nyílt meg a strand a Bókay-kertben.

Kategória: Sport

Új-zélandi kalandozások címmel tartott előadást Domaniczky Endre június 9-én a városháza dísztermében.

Kategória: Civil

Hír naptár

« Augusztus 2011 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Csatlakozz közösségünkhöz