Elemek szűrése dátum szerint: vasárnap, 24 március 2019

 


Időpontja: március 24-én (vasárnap) 16 óra
Helyszíne: Polgárok Háza (Üllői út 517.)

 

A Biblia –Eszter könyve
/One Night with the King/
magyarul beszélő, amerikai kalandfilm, 118 perc, 2006

Rendező: Michael O. Sajbel
Főszerepekben: Tiffany Dupont, Peter O'Toole, Luke Goss, Omar Sharif

Eszter konyve1
Eszter konyve2

Eszter konyve3

 

 

 

 

 

 

 

Eszter konyve4Eszter konyve5

 

 

 

 

 

 

 

 

Leírás:

Samuel (Peter O'Toole) megöli az elfogott királyt, ám áldott állapotban lévő feleségének sikerül elszöknie. Később a gyermeke, Haman (James Callis) bosszút akar állni a Perzsiában élő zsidókon. Számítását azonban keresztülhúzza Hadassah (Tiffany Dupont), a fiatal zsidó lány. A csinos és bátor lány ugyanis elnyeri a jóképű Xerxész király (Luke Goss), a zsidók ősi ellenségének a szívét. Perzsia királynője lesz, akinek sikerül elhárítania a népét fenyegető veszedelmet.

Ahasvérus király (I. Xerxes) elégedetlen gyönyörű feleségével, és száműzi őt az udvarból. Néhány hét után hiányozni kezd a királyné, de az vissza nem térhet, mert a kiadott rendelet visszavonhatatlan. A király tanácsadóira hallgat, s a birodalom minden szegletéből gyönyörű fiatal szüzeket hozat abban a reményben, hogy az egyik lesz az új királynő. Az istenhívő Márdokeus (Mordecai) lányaként nevelte fel megárvult unokahúgát, s megpróbálja elrejti őt a katonák elől, de nem jár sikerrel. Eszter (Hadassah) azonban méltósággal viseli sorsát a perzsa udvarban. Erényessége, éles elméje révén hamar kitűnik a többi háremhölgy közül. Ahasvérus király Esztert választja. A szép és okos királyné így lett Perzsia királynője, aki később megmentette a zsidó népet az esztelen pusztítástól, megváltoztatva annak sorsát. Sok zsidó ment vissza a szent városba, és el kezdték Jeruzsálem újjáépítését.

Történelmi háttér: Babilont mintegy hat évszázaddal Krisztus megszületése előtt perzsák hódították meg. Létrehoztak egy hatalmas birodalmat, melyben a zsidók szabadon élhettek, de nem a szülőföldjükön, hanem a babiloni területeken, ahová korábban Nabukodonozor király elhurcoltatta őket.

A filmet szép tájak, korhű jelmezek, kiváló színészi játék jellemzik. A történetet maga a történelem ihlette. Eszter valóban élt és lélegzett. Egy bátor nő volt, aki megmentette a nemzetét. Az Eszter könyvének történetét feldolgozó film kiváló példája annak, hogy Isten ígéretei minden korban érvényesek.

Stáblista:

Szereplők

Hadassah/Eszter Tiffany Dupont

Sámuel Peter O'Toole

Xerxész Luke Goss

Memucan Omar Sharif

Admantha John Noble

Mordekháj John Rhys-Davies

Haman James Callis

 

Alkotók

Rendező: Michael O. Sajbel
Zene: J.A.C. Redford

 

További vetítések:

Éli könyve
Deja Vu

 

Kategória: Események

Hír naptár

« Március 2019 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Csatlakozz közösségünkhöz