Elemek szűrése dátum szerint: vasárnap, 28 április 2019

 


Időpontja: április 28-án (vasárnap) 16 óra
Helyszíne: Polgárok Háza (Üllői út 517.)

Éli könyve
/The Book of Eli/
amerikai akciófilm, 118 perc, 2010

Eli konyve1

 

Eli konyve2

Eli konyve3

 

 

 

 

 

 

 

Eli konyve4

 

Földet 30 évvel a történet kezdete előtt atomháború pusztította el. A világvége utáni pusztaságban az erőszak az úr. Ha nem hord az ember szemüveget, könnyen megvakulhat. Az utakon lerobbant, holtestekkel teli autók állnak, fosztogatók leselkednek a vándorokra. Éli, a magányos harcos nyugatra akar eljutni, hogy beteljesítse küldetését. Van nála valami, ami értékesebb minden fegyvernél és az élelmiszernél is. Egy könyv utolsó példánya, amely hitet adhat az embereknek, hogy van remény az újjászületésre. Vannak, akik ölni is hajlandóak azért, hogy megszerezzék a Bibliát. Éli a kisvárosban keresztezi a környéket uraló hadúr útját. Carnegie a martalócaival megszállottan kutatja a könyv nyomát, a könyv segítségével akarja kiterjeszteni hatalmát. Az emberiség sorsa Éli kezében van.

Vélemények:

„Mindenképpen többször nézős film, mindig másra koncentrál az ember. Szeretem az ilyen posztapokaliptikus filmeket, nagyon megindító a története. A végén a csavar pedig zseniális.”

„Denzel Washington egyik legjobb alakítása, nagyon illet hozzá a szerep. Nem lett túl játszva. A története eléggé felkavaró, egy furcsa világot tár a szemünk elé.”

„A remek szereplőválogatásnak köszönhetően nagyszerű a film, igazán drámaiak, hitelesek, főként Denzel Washington, Gary Oldman, Mila Kunis és Tom Waits alakítására gondolok.”

„Érdemes volt moziban megnézni, a tv előtt már nem hozná ugyanazt a hatást. Ugyanis a film legnagyobb erőssége a látvány és azok a hanghatások, amik csak moziban élvezhetőek igazán. A történet sem rossz, de a látvány az igazi erőssége.”

Szereplők

Éli Denzel Washington

Carnegie Gary Oldman

Claudia Jennifer Beals

Redridge Ray Stevenson

Solara Mila Kunis

George Michael Gambon

Lombardi Malcolm McDowell ess

Rendező: Allen Hughes Albert Hughes

Zene: Atticus Ross

 

További vetítések:
- Deja Vu

 

Kategória: Események

Hír naptár

« Április 2019 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Csatlakozz közösségünkhöz