Items filtered by date: Friday, 02 October 2020

Amikor a környezetvédelem jön szóba, sokunk szeme előtt jelennek meg a napelemek, az autó helyett kerékpáron közlekedők vagy éppen az energiatakarékos eszközök.

Published in Hírek
Friday, 02 October 2020 10:18

Rendőrségi hírek XVIII. kerület

 

Az elmúlt héten a Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai műszeres sebességellenőrzés alapján 147 esetben rögzítettek sebességtúllépés szabályszegést az illetékességi területükön. Ezek közül a legjelentősebb sebességtúllépés az Alacskai úton történt, ahol egy személygépkocsi a 40 km/h sebességkorlátozás ellenére 82 km/h sebességgel közlekedett, illetve a XVIII. kerület Gyömrői úton az 50km/h sebességkorlátozásnál egy 106 km/h sebességgel közlekedő gépjárművet rögzítettek. Valamennyi szabályszegővel szemben közigazgatási hatósági eljárás indult.

A műszeres sebességellenőrzést a közúti közlekedési balestek visszaszorítása érdekében folyamatosan végzik.

A XVIII. kerületi Rendőrkapitányság a közúti közlekedési szabályok betartására kéri a járművezetőket, és balestementes közlekedést kíván!

DSC 1436

 

Published in Hirdetmények

Megkaptuk a Családbarát Múzeum elismerő címet!

A 18. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón, a Magyar Nemzeti Galériában, online közvetítés keretében, 2020. szeptember 28-án adták át első ízben a Családbarát Múzeum oklevelet 8 intézménynek. Büszkén jelentjük be, hogy ezek között van a Tomory Lajos Múzeum is!

Miért fontos nekünk ez a cím? Mert a kezdetek óta valljuk, hogy a Múzeum minden korosztálynak szóló otthonos, Jó hely, ahol minőségi időt tölthet el kicsi és nagy egyaránt, sokféle különleges program keretében. A hagyományos feladatokon túl, dolgoztunk már kiállításon hajléktalanokkal együttműködve, tartottunk egyedi tárlatvezetést pizzafutárnak is, most pedig egy izgalmas programsorozat keretében éppen különféle művészek bevonásával színesítjük a programpalettánkat (Múzeum klub). Kiállításainkkal, kiadványainkkal találkozhatnak az interneten, a kerület több pontján, akár a Havanna Hetivásárban. Ebben a nehéz évben már több mint 600 gyermeknek tartottunk múzeumpedagógiai programot.

És reméljük, hogy hamarosan befejeződnek két családbarát kiállítóhelyünkön, a Herrich-Kiss villában és a Havanna Kiállítóhelyen a felújítási munkálatok.

Nagyon köszönöm a pályázati anyag összeállításában végzett munkáját Mayer Adélnak és Szilárd Gabriellának, a Civil Zöldítőknek és Burka Erikának.

A Múzeum munkatársainak, diákmunkásainknak és önkénteseinknek, partnereinknek és fenntartónknak, hogy szívvel-lélekkel dolgoztak azért, hogy Családbarát Múzeummá válhassunk.

A fotó, szeptemberi családi programunkon készült a kerti kavicsozóban.

2020-tól a következő intézmények viselik a Családbarát Múzeum címet:

Ludwig Múzeum, Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Gödöllői Királyi Kastély, Deák17 Galéria, Százhalombattai Matrica Múzeum; Magyar Természettudományi Múzeum, Reptár-Szolnoki Repülőmúzeum, Budapest 18. kerületi Tomory Lajos Múzeum

Családbarát Múzeum oklevél

kavicsizó2020oszlátványraktár2019

 

Published in Hirdetmények