Zöld marad!

2022.01.18.

 

Nem adják el, és nem építik be a Gloriett-telepen az üres területet. Bár érkezett vételi ajánlat a Margó Tivadar utca melletti területre, a XVIII. kerület jelenlegi vezetése fontosabbnak tartja, hogy ne építsék túl a lakóövezeteket, és azok élhetőek maradjanak.

Sikerrel pályázott kerületünk az Országos Görpark programra. 

A panaszokról és a közérdekű bejelentésekről szóló 2013. évi CLXV. törvény szerinti panasszal/közérdekű bejelentéssel bárki fordulhat Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata, Polgármesteri Hivatala felé.

Tisztelt Kerületi Lakosok!

Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata pályázatot hírdet a kerületi egyházak (továbbá felekezetek, vallási közösségek) és civil szervezetek támogatására.

Kerületünk egyetlen és nagyon fontos villamosvonalának a korszerűsítését a Budapestet érintő kormányzati elvonások lassítják, akadályozzák. 1,3 milliárd forinton múlik, hogy mikor jöhetnek a modern, kényelmes, akadálymentesített villamosok.

Interaktív táblával segítik a Kassa Utcai Általános Iskolába járó diákok tanulását.

 

Önkormányzatunk megrendelésére vágják a nádat a Brenner János parkban. Tavasszal így majd új nád nőhet a kis tavak szélén, a környék kedvelt pihenőparkja még zöldebb lesz.

Éjjel a jégen!

2022.01.11.

Január 22-én, szombaton 21:00-24:00 óra között színes programokkal vár a “Jégpályák éjszakája” a Bókay-kertben.

 

Kedves Kerületi Nyugdíjas Pedagógusok!

Budapest Főváros Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala várja azon, a XVIII. kerületben élő nyugdíjas pedagógusok jelentkezését, akik 2022-ben jubileumi díszoklevélre jogosultak, vagyis akik 50, 60, 65, 70 évvel ezelőtt szerezték meg pedagógus oklevelüket és legalább 30 éven át a pedagógus pályán dolgoztak.

 

Szeretettel várunk minden 18. kerületi és azon túli filmrajongót a XVIII. kerületi Önkormányzat, a Rózsa Művelődési Ház és a Nagytotál szervezésében megvalósuló, Best of Zemeckis filmklub ötödik, évadzáró vetítésén.