Gazdaságszerkezeti összeírás

Written by  Gönczöl András 2016.05.07.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) mezőgazdasági szerkezeti összeírást hajt végre (Agrárium 2016).

Az összeírás célja az, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, pontos és hiteles adatokkal szolgáljon a hazai gazdaságirányítás, az Európai Parlament, a gazdálkodók és a felhasználók számára.
Az összeírás során adatokat kell szolgáltatni a mezőgazdasági tevékenységhez használt föld- és vetésterületről, az állatállományról, a munkaerővel kapcsolatban, illetve meg kell adni néhány kiegészítő információt.
A mintavételes összeírást 2016. június 1. és 30. között végzi a KSH az ország 1442 településének kijelölt körzeteiben. A mintakörzetekben kijelölt, mezőgazdasági támogatásban részesülő gazdálkodóknak és őstermelőknek az összeírás előtt, május 15. és 29. között lehetőségük lesz arra, hogy a kérdőívet elektronikusan töltsék ki. Az ily módon adatokat szolgáltatókat az összeíró már nem fogja személyesen felkeresni.
A kiemelt jelentőségű, meghatározott nagyságú földterületet használók és állatállományt tartók részére a fenti időszakban az elektronikus adatszolgáltatás kötelező lesz.
A kérdőív május 15-től elérhető a www.mezo.ksh.hu honlapon.
Az összeírási időszakban (június 1. és 30. között) a KSH számlálóbiztosai házról házra fognak járni a címlistájuk alapján.
Bővebb információ kérhető a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen, valamint az összeírás időszakában a 06-80-200-224 zöldszámon.