Vietnami szervezet imrei adománya

Written by  K.Gy. 2017.12.17.

A Wesley Kincsei Általános Iskola és Gimnázium 200 ezer forintos adventi ajándékcsomagot kapott a Magyarországi Vietnamiak Egyesületétől.

Az indokínai ország kultúrájában nem számít hagyományos ünnepnek a karácsony, az Európában élő vietnamiak azonban hamar megértették, mi a jelentősége az ünnepkörhöz kötődő szokásoknak, és örömmel járulnak hozzá maguk is. Elsősorban az adventi időszak jótékonysági akcióiból veszik ki a részüket. A Magyarországi Vietnamiak Egyesülete nem először adományozott itt, a XVIII. kerületben.

wesley


– Tavaly a SOFI növendékei kaptak ajándékot az egyesülettől – informált Lévai István Zoltán alpolgármester. – A civil szervezet képviselői idén is kikérték az önkormányzat véleményét, hogy hova kerüljön az a 200 ezer forint értékű ajándékcsomag, amelyet nagy örömmel hoztak el itteni gyerekeknek. Végül bizonyos értelemben a tavaly megkezdett hagyományt folytatták, hiszen a Wesley Kincsei Általános Iskolát és Gimnáziumot keresték fel, amelyben a SOFI-hoz hasonlóan sajátos nevelési igényű gyerekek tanulnak.
Az imrei intézményben december 15-én tartott átadóünnepségen részt vett Bauer Ferenc, a Pestszentimrei Városrészi Önkormányzat elnöke is.