Rumi Rózsa ünnepi hangulata

Written by  Temesi László 2018.12.05.

Rumi Rózsa művésztanár festményeiből nyílt kiállítás Ünnepi hangulat címmel november 26-án, a Kondor Béla Közösségi Ház emeleti galériájában.

Rumi Rózsa művésztanár festményeiből nyílt kiállítás Ünnepi hangulat címmel november 26-án, a Kondor Béla Közösségi Ház emeleti galériájában. A művészeti alkotásokat, illetve az érte kapott összeget a festőművész felajánlotta a Magyar Televízió Jónak lenni jó! kampánynak.

rumi1

rumi2

Az Ünnepi hangulat cím jól jellemzi a képek témaválasztását, szinte mindegyik derűt sugároz. Rumi Rózsa grafikus- és festőművészként ismert kerületünkben, hiszen évtizedek óta itt alkot és a Kondor Béla Általános Iskolában tanított nyugdíjba vonulásáig. Kiállítását, ezúttal is, mint legutóbbi tárlatát májusban, Varga Ferenc médiaművész, festőművész, a közösségi ház igazgatója nyitotta meg az ezúttal is szűknek bizonyult emeleti folyosón kialakított galériában.

-Rumi Rózsa művésztanár most egészen más arcát mutatja meg nekünk, mint májusi „rézkarcos” kiállításán – mondta. – Kitűnő grafikusként, festőként ismerjük, aki nagy örömünkre most, olaj, akril és akvarell képekkel jelentkezett, témáit, művészetét bensőségesség jellemzi. Lánglelke kiszabadult a palackból, színeinek, formáinak tobzódása különös hangulatot áraszt. Műveivel egy világot teremt és ebbe a világba bevon bennünket, szívesen hagyjuk magunkat elmerülni benne. Jó merülést kívánok mindenkinek!

Rumi Rózsa erre így reagált:

-Szeretem a nyugalmat. Olyan képeket festek, ami sugározza optimizmusomat, életszemléletemet. Alapvetően vidám természetű vagyok, még akkor is, ha néha komor képet festek, például a telet megidézve… Fogadják szeretettel műveimet, amelyeket felajánlottam a Jónak lenni jó! televíziós kampánynak és érezzék magukat ünnepi hangulatban.

December 15-ig, naponta 9-19 óra között érezhetjük így magunkat a Rumi-képek láttán. A megnyitón, Bacsa Ferenc ének- és gitárművész lépett fel gyönyörű dalok tolmácsolásával.