Pestszentimrei Közösségi Ház

pdfAlapító okirat

A Pestszentimrei Közösségi Ház Budapest délkeleti kapujánál, jól megközelíthető helyen, a Nemes utca és a Nagykőrösi út kereszteződésénél található.

Az 1988-ban átadott ház immár 15. éve szervezi, segíti a lakóterület közművelődését.
A XVIII. kerület, Pestszentlőrinc-Pestszentimre település-, és közlekedésszerkezete miatt Közösségi Házunk több mint 20 ezer ember szinte egyetlen, mindenki által könnyen megközelíthető és jól elérhető közművelődési intézménye. Ezen túl igen jelentős a délpesti agglomeráció, a gyáli bejáró lakosság száma is közönségünk köreiben. Mivel a belvárostól Pestszentimre több mint egy óra távolságra van, ezért az itt élő nem tehetős, és sokféle szociális gonddal, többek közt munkanélküliséggel is küszködő lakosság számára Közösségi Házunk igyekszik elérhető árú művelődési, közösségi alkalmakat, lehetőségeket teremteni.

Kapcsolatunk a környező iskolákkal, óvodákkal, a Pestszentimrei Sportkörrel, II. Gondozási Központtal, a XVIII. kerület Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület Pestszentimrei Tagozatával, a Dr. Széky Endre Pestszentimre Történeti Társasággal, a Pestszentimrei Bélyeggyűjtő Körrel, a Pestszentimrei Polgárőrséggel, Együtt Pestszentimréért Egyesülettel, a Nagycsaládosok imrei egyesületével is hagyományosan jó.
Ez a településrész erősen lokálpatrióta, így a helyi társadalmi, egyházi szervezetekkel is gyakran működünk együtt egy-egy programban.

Számtalan közös rendezvényünk van az év folyamán, s minden esetben a ház technikai és a személyi apparátusa segíti ezeknek az alkalmaknak a sikerét.
Lakóterületi művelődési házról lévén szó, a munka során a hangsúly mindig is az itt élő emberek művelődési igényeinek kielégítésén, tapintatos formálásán van.

Kiemelt fontosságot tulajdonítunk a 3-6 éves és a 6-14 éves gyermekek, fiatalok életkori sajátosságainak megfelelő művelődési formákra, így pl. gyermek képzőművész szakkör, számítástechnika, PC Klub, balett, ovistorna, karate, taekwon-do, kung-fu, modern tánc, kézműves foglalkozások, jazzbalett, tánciskola.
Házunk peremkerületi fekvése indokolttá és szükségessé teszi a művelődési értékek őrzését, terjesztését, gyermekszínházi előadások formájában is.
A pályaorientációt , esetleges módosítást segítik felnőtt közhasznú tanfolyamaink: számítástechnika, kresz, szabás-varrás.

Az egészségmegőrzést, prevenciót szolgáló programokra nagy hangsúlyt fektetünk: Etka-jóga, aerobic, fittnes torna, kondi klub, szolárium.

A felnőtt korosztálynak havonta egy alkalommal szórakoztató rendezvényeket szervezünk, műsoros esteket, bálokat, mulatságokat.

Hagyományosan jó kapcsolatot tartunk fenn a XVIII. kerület Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesülettel. Minden hónap első péntekén nótadélutánnal kedveskedünk a nosztalgiára vágyóknak. Nyugdíjas klubot működtetünk a Kandó téren, s alkalmanként ingyenes jogi tanácsadást biztosítunk.

Nagyon fontos számunkra, hogy a lakossági szolgáltatásainkat bővítsük, illetve igyekszünk azokat megfizethető áron biztosítani. (fénymásolás, gépelés, plakátkészítés, információ, számítógépes gyakorlási lehetőség,  rendezvényszervezés, ruhavásár)

Minderről bővebben tájékozódhat mindenki a havonta megjelenő műsorfüzetünkben.

Minden gondunkkal együtt élve úgy érezzük, és a lakossági vélemények is azt tükrözik, hogy intézményünk jól megfelel a lakóterület művelődési és közösségi igényeinek. Az évek óta stabil, egymással jól dolgozni tudó, a település iránt elkötelezett munkatársi gárda segítségével tervezett programjaink is sikerrel valósulhatnak meg.

 

2020.

PIKHaz Program 2020 marc apr web 1

 

Additional Info

  • Vezető: Lipcseyné Horváth Ágnes
  • Cím: 1188 Budapest, Vasút utca 48.
  • Telefon: 291-9202
  • Fax: 294-5971
  • E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
From:

Hír naptár

« March 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Csatlakozz közösségünkhöz