Pestszentlőrinci Lurkó-liget Óvoda

pdfAlapító okirat

Óvodánk erdő szomszédságában, kertvárosi környezetben, távol a főút zajától, tiszta levegőjű környezetben található. Intézményünk 1972-ban épült, négy csoporttal kezdte meg működését. Az egyre növekvő gyermeklétszám miatt, azonban ez a férőhely szűkösnek bizonyult, így 2010-ben még egy csoporttal bővültünk, így jelenleg öt csoportunk van.

Csoportszobáink tágasak, világosak, melyek mindegyikéhez külön mosdó és öltöző tartozik. Berendezési tárgyaink esztétikusak, jól szolgálják a gyermekek biztonságát, kényelmét és egészségét. A gyepszőnyeggel borított, jól felszerelt udvarunkat hársfák övezik, a hatalmas lombos fák, bokrok között számtalan lehetőség kínálkozik a mozgáshoz, a szabadban töltött játékhoz, mely hozzájárul a gyermekeink egészségének megóvásához.
Nevelőtestületünk azonos értékrendet képvisel, szakmai tudásunk fejlesztése belső igény.
Óvodapedagógusaink között szakvizsgázott óvodai gyógytestnevelő és óvodai fejlesztőpedagógus is van. Többéves szakmai gyakorlattal rendelkező, gyermekszerető, a gyermeki személyiséget tiszteletben tartó óvodapedagógusok, szakképzett dajkák várják a gyermekeket.
      Fő profilunk az egészséges életmódra nevelés, az egészséges életvitel megalapozása, különös tekintettel a mozgás fejlesztése, a mozgáslehetőségek folyamatos biztosítása, valamint az érzelmi alapigények kielégítése. Mind az öt csoportszobánkban mozgássarkot alakítottunk ki (Tini-kondival, mászóhálóval, bordásfallal), mely a tornatermi szervezett mozgás mellett gyermekeink a csoportban is egyéni szükségleteinek megfelelően elégíthetik ki mozgásigényüket.
Céljaink a gyermekek sokoldalú, harmonikus fejlődésének biztosítása, személyiségük kibontakoztatásának elősegítése, az életkori és egyéni sajátosságok, valamint eltérő fejlődési ütemük figyelembevételével 3-7 éves korig.
Feladataink a gyermekek testi és lelki szükségleteinek kielégítése, az egészséges életmód alakításával, az érzelmi nevelés és szocializáció biztosításával, valamint az értelmi fejlesztés megvalósításával.
Céljaink elérését külső szakemberek is segítik. Óvodánkba rendszeresen kijáró logopédus, gyermekpszichológus, gyógytestnevelő, fejlesztőpedagógus foglalkozik a rászoruló gyerekekkel.
Szülői igények alapján, mozgásprogramunkhoz jól illeszkedően nagycsoportosainkat heti rendszerességgel úszásoktatásra visszük.
Gyermekeink óvodai életét autóbuszos kirándulásokkal, színházi előadásokkal, zenés műsorokkal, különböző gyermekprogramok látogatásával tesszük színesebbé.
Óvodánk alapítványát ”Mindent beleadok” néven 2009-ban alapítottuk.
Olyan óvoda vagyunk, ahol érték az esztétiks környezet, a családias légkör megteremtése, ahol gyermekeink maradéktalanul jól érzik magukat, és amely alapja az értelmi fejlesztésnek.
Szeretettel várjuk óvodásainkat, hogy a nevelési programunkban megfogalmazott értékeket a családdal közösen, együttműködve valósítsuk meg.

Óvodavezető helyettes: Dervalics Balázsné

Additional Info

  • Vezető: Borbély Szilvia
  • Cím: 1182 Budapest, Dráva utca 34/b
  • Telefon: +36-1/290-4971
  • Fax: +36-1/630-6579
  • E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
From:

Hír naptár

« September 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Csatlakozz közösségünkhöz